• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Relacja Możesz powspominać

SzymonG

Aktywny użytkownik
Reakcje
131 1 0
Witam. Wklejam link do wydarzenia. Wiem, że późno, ale może ktoś się zdecyduje

https://facebook.com/events/s/astronom-pociagiem-z-fiatem-do/1170072996985256/

Oferta specjalna KUJAWY to cztery dni podróżowania na pokładzie specjalnego pociągu ciągniętego przez kultową, polską lokomotywę spalinową serii SU45. Podobnie, jak w innych projektach, będzie okazja dla sympatyków kolei do "zaliczenia" odcinków linii całkowicie zapomnianych lub nieczynnych w ruchu pasażerskim.
Pociąg oprócz historycznej lokomotywy zestawiony będzie także z historycznych wagonów pasażerskich z lat 70. XX wieku - przedziałowych wagonów 1 i 2 klasy oraz wagonu barowego WARS.
Pociąg ASTRONOM zostanie uruchomiony w dniu 1 maja w ramach projektu KUJAWY 2023 na trasie Toruń Miasto - Grudziądz - Toruń Miasto.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.606 558 30
To ma być oferta? To będzie trwało cztery dni, czy tylko 1 maja? A nawet, jakby ktoś się zdecydował, to gdzie można znaleźć jakieś konkretne informacje? Taki anons, jak na FB, to po prostu śmieszne. Nie mówiąc już o tych pseudo-"historycznych" wagonach...

OP
OP
SzymonG

SzymonG

Aktywny użytkownik
Reakcje
131 1 0
Zamiast zgryźliwego komentarza z pogrubieniami, które podkreślają, że Pan tego nie czytał lub nie zrozumiał co czytał, proponuję spokojnie przeczytać informacje organizatora wydarzenia.
Wkleiłem tu link dla informacji. Tam można wszystko przeczytać.
Nie wszyscy są koneserami kolejnictwa. Nie wszyscy są radykałami. Są tacy, którym frajdę sprawia widok starego pociągu - bez względu na oryginalność i faktyczność zestawu. Nikt nikogo nie zmusza do udziału w takim wydarzeniu. Pozdrawiam serdecznie i życzę miłej majówki.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.606 558 30
W rzeczonym anonsie jest link do biletów
A może kolega @Misiek pokazać, gdzie jest ten link? Ja go nie widzę. Owszem, w poście na forum (wyżej) jest link do informacji na FB (dostępnej bez logowania), ale nie ma tam nic o biletach. Jest za to kolejny link "Wydarzenie Turystyka Kolejowa TurKol.pl". Po kliknięciu pokazuje się komunikat: "Połącz się na Facebooku z Turystyka Kolejowa TurKol.pl" i okienka do logowania. Dopiero jak się to zignoruje, klikając krzyżyk w prawym górnym rogu pokazuje się kolejna strona Turkola na FB, bez żadnej informacji o tych przejazdach. Jest tylko pole "Prezentacja" z danymi firmy, jak adres, telefon i link do strony www Turkolu. Dopiero kliknięcie na tym linku (znowu bez żadnej informacji, że jest to link do informacji o tym pociągu) trafia się na stronę, do której link podał kolega @Misiek.
Wkleiłem tu link dla informacji. Tam można wszystko przeczytać.
Tam to znaczy gdzie? Patrz wyżej.
Jak to ma być prosta informacja o imprezie, to ja nie mam więcej pytań. I proszę ze mnie nie robić durnia, bo samemu się na takiego wychodzi.

Misiek

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
6.369 145 0
Link "zniknął". Zapewne dlatego, że impreza trwa.
Przykład jest z z dowolnie wylosowanym "wydarzeniem" z FB tego samego organizatora

Bez tytułu.png

Niestety, niechętnie o tym piszę, posiadanie byle jakiego konta na FB czasem się przydaje.

Andrzej B

Aktywny użytkownik
Reakcje
369 45 16
Bydgoszcz Główna (30.04.2023), TurKol, pociąg turystyczny Kujawy 2023 - Fiatem jak za dawnych lat! SU45-079 kończy bieg relacji Inowrocław - Bydgoszcz Główna, nazwa pociągu Brda.

SU45-079.jpg