• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie? marklin dcc

Reakcje
5 0 0
Witam posiadam sterownik do serwomechanizmów który może działać również przez centralkę DCC. Posiadam Centralkę Mobile Station2 czy da radę podłączyć sterownik pod tory Marklina i zaprogramować sterownik do centralki ?
Screenshot_2022-06-22-10-35-31-104_com.android.chrome.jpg
Screenshot_2022-06-22-10-35-22-351_com.android.chrome.jpg

Grzes

Moderator forum Sterowanie oraz Mikro-producenci.
Zespół forum
Donator forum
BGM
SMK Katowice
Reakcje
644 7 0
W tym wypadku proszę zapytać sprzedawcę - skoro oferuje sprzęt DCC to powinien dodać instrukcję lub wytłumaczyć, czy to zadziała tak jak Ty tego oczekujesz.

kareks

Aktywny użytkownik
Donator forum
FREMO Polska
ŁKMK
Reakcje
309 10 2
Zależy w jakim trybie używasz centralki jak w DCC to zadziała na 100% jak MM/MFX nie zadziała. Centralka obsługuje różne standardy sterowania cyfrowego do wyboru w menu.

OP
OP
Fankolejki
Reakcje
5 0 0
Zależy w jakim trybie używasz centralki jak w DCC to zadziała na 100% jak MM/MFX nie zadziała. Centralka obsługuje różne standardy sterowania cyfrowego do wyboru w menu.
Rozumiem no ja używam MFX myślałem że można to jakoś ze sobą połączyć czyli zostaje mi elektryczne sterowanie zwrotnicami w trybie analogowym a lokomotywami dalej tak jak było

kareks

Aktywny użytkownik
Donator forum
FREMO Polska
ŁKMK
Reakcje
309 10 2
Digikeys DR4024 jest multiprotokół powinien działać niby obsługuje MM ale w manualu za duzo o tym nie ma. Z innych to chyba zostaje Uhlebrock no i Marklin.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
DCC 1
DCC 17
DCC 11
DCC 16
DCC 10