Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
To jest mapa tworzona w ramach rządowego programu. Nadal są prowadzone prace i pełna funkcjonalność mapy czyli cała Polska, będzie udostępniona koło 03.2008r.
Fajne, wreszcie otrofotomapa Polski na której widać wyraźnie układy torowe, można nawet podkłady policzyć o ile betonowe są
GoogleEarth się nie umywa, chociaż kolorowe, poprzednie polskie typu WrotaMałopolski też były gorszej rozdzielczości i fragmentaryczne.
ja wchodze przez: http://geoportal.gov.pl/ niestety dla dolnego sląska fotki sa w innej rozdzielczosci bo ledwo widze tor i czesto zwrotek nie jestem w stanie rozczytac :/
Geoportal powstał raczej nie po to, żeby go co chwilę aktualizować (przesuwać i zmieniać powiększenie da się jak najbardziej). Ponadto zdjęcia to niejako margines zawartych tam danych, ważniejszy jest np WMT
Zdjęcia wysokiej rozdzielczości geoportalu są znacznie lepsze od innych
Jeszcze jest www.zumi.pl który oferuje tą samą mapę dla onetu(link kilka postów wyżej)(jakość praktycznie ta sama co geoportal) ale za to zdjęcia są w kolorze.
Tylko, że geoportal ma zdjęcia wysokiej rozdzielczości dla niemal całego terytorium Polski, a mapy zumi, onetu itp dziwnie pokrywają się ze sporo mniejszym "pokryciem" gugla
takie coś przypadkiem dzisiaj wyskoczyło w reklamie
niby płatny serwis, pitu, pitu, ale popatrzeć na mapy można
nawet nieźle aktualne, sądząc po budowie mojej chałupy stan z wiosny tego roku?
tylko kurde czemu ta budowa wypada na dwóch sąsiednich arkuszach :|
Zobaczcie sobie na geoportal.gov.pl JędrzejówWąskotorowy i kawałek szlaku w stronę Umianowic. Widać pociąg prowadzony przez Lxd2 wracający do Jędrzejowa. Fajny widoczek. Jak dobrze prześledzi się szlak Żnińskiej KD to też mozna zobaczyć jadący składzik.
Pozdrawiam.
Może to nie tak dokładne jak satelita ale myślę że przyda się dla tych co szukają śladu po nieistniejących już liniach kolejowych.
Strona http://amzpbig.com jest zbiorem map głównie z okresu (między)wojennego.