• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie? Malowanie aero

Dark7403

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 1
Witam proszę o pomoc bo nie znalazłem tutaj .
Pytanie dotyczy malowania aerografem farbami firmy Revell. Czy najlepiej je rozcieńczyć ,żeby aero dało radę? Farby innych firm malują idealnie. Z góry dziękuję za ewentualnie odpowiedzi.

KoVaL

Znany użytkownik
Reakcje
2.877 57 5
Zasadniczo farby typu emalia się rozcieńcza i czasami dosyć mocno . Farba musi mieć konsystencję śmietanki ,resztę trzeba ustawić ,o ile można ,ciśnienie i ilość farby.

OP
OP
D

Dark7403

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 1
Zasadniczo farby typu emalia się rozcieńcza i czasami dosyć mocno . Farba musi mieć konsystencję śmietanki ,resztę trzeba ustawić ,o ile można ,ciśnienie i ilość farby.
Ciśnienie nie ustawię bo to "chińczyk" . Głównie chodzi mi o rozcieńczalnik czy musi być dedykowany do tych farb ?. Próbowałem kilka Ale zawsze coś nie tak albo leje albo nie pryska albo się dyszą zapycha itd.

KoVaL

Znany użytkownik
Reakcje
2.877 57 5
Rozcieńczalnik do farb musi być do nich przeznaczony ,ja używam Wamodu i zawsze było OK. Może i są lepsze ,ale ten jest bardzo uniwersalny.