Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Zobacz załącznik 901451
Jak to w anglojęzycznych krajach mówią, sneek peek....
Nad tymże rysunkiem (jeszcze nie skończyłem) pracuje od 3 godzin, co jest rekordowo długim czasem na moje rysunki. Wstawilem tutaj tylko skrawek całego rysunku, po to żebyście się domyślili o jaki lok chodzi. Odpowiedź znajdziecie parę wpisów wstecz (;
W Warszawie nie ma i chyba nigdy nie było 102N, to raczej 13N, który też miał jeden reflektor. Dwie lampy mają niektóre 13N przerobione na wozy techniczne, ale wtedy raczej nie mają rzędów siedzeń w środku.
W Warszawie nie ma i chyba nigdy nie było 102N, to raczej 13N, który też miał jeden reflektor. Dwie lampy mają niektóre 13N przerobione na wozy techniczne, ale wtedy raczej nie mają rzędów siedzeń w środku.
Bo ten wagon w przeciwieństwie do niezmodernizowanych nie miał szansy jeździć samodzielnie. Za to miał więcej miejsca dla pasażerów.
A te stare z pulpitami maszynistów po likwidacji składów 3-wagonowych można było połączyć w pary i wypuścić na miasto
Trochę moich rysunków z mojej ostatniej wycieczki na perony Bydgoszczy głównej z której widać zakłady PESy. Chodzi tu o nieoznaczonego ELFa dla Warszawy, której najprawdopodobniej nie zobaczy do czasu mianowania na zabytek lub pójścia na żyletki, oraz nowy EZT dla Czeskiego RegioJetu
W związku z moją długą nieobecnością na tym wątku narobiłem trochę rysunków ,,na zapas".
Chwilowo ich wyglądu nie będę wyjawiał ale powstaje Vectron 248, do którego będę potrzebował waszej pomocy, mianowicie o wstawienie tutaj zdjęcia dobrze oświetlonego podwozia tejże lokomotywy bądź innego przedstawiciela rodziny Vectronów. Będę wdzięczny
Powstaje również rysunek MANa 18CE Electric 943 oraz Ikarusa 120e 944 testowanych w Warszawie.
Możliwe również że powstanie rysunek dwóch składów MP14CC któóre będą eksploatowane na sieci RATP/STIF na linii 11 po jej wydłużęniu na wschód Paryża, w którym się urodziłem
I skończyłem!
Ikarus 120e 944 Electric i MAN 18CE Electric 943 na podstawie mojego foto z DTP 17 Paź. 2022 oba autobusy były przez ok. Miesiąc testowane w Warszawie
Nadal jednak proszę o zdjęcie podwozia Vectrona (szczegóły wpis wyżej) pod możliwie zbliżoną perspektywą do tej poniżej: