• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Malarstwo kolejowe Vectronika

OP
OP
Vectronik

Vectronik

Aktywny użytkownik
Reakcje
120 7 2
20220616_114134.jpg

Pewnie bardzo długo oczekiwany przez @grek lok 401Da WKD w trakcie manewrów. Lok trochę fikcyjne bo logo fabloka 3 razy większe, i napis ,,401Da314" jest czerwony a nie niebieski, jak w oryginale.

Ostatnio edytowane:
OP
OP
Vectronik

Vectronik

Aktywny użytkownik
Reakcje
120 7 2
20220616_204333.jpg

Jak to w anglojęzycznych krajach mówią, sneek peek....
Nad tymże rysunkiem (jeszcze nie skończyłem) pracuje od 3 godzin, co jest rekordowo długim czasem na moje rysunki. Wstawilem tutaj tylko skrawek całego rysunku, po to żebyście się domyślili o jaki lok chodzi. Odpowiedź znajdziecie parę wpisów wstecz (;

Ostatnio edytowane:
OP
OP
Vectronik

Vectronik

Aktywny użytkownik
Reakcje
120 7 2
Zapraszam na mój kanał gdzie już się zaczęła seria o moich transportowych wakacjach :) pozdrowienia z Amsterdamu !

OP
OP
Vectronik

Vectronik

Aktywny użytkownik
Reakcje
120 7 2
20220808_210750.jpg
20220808_210929.jpg
20220808_210845.jpg

Na dzisiaj 3 nowe rysunki
Nowe FLIRTy dla SBB CFF FFS Ramach największego kontraktu w historii szwajcarskich kolei. (Ponad 520 szt.)
Widok z punktu widokowego na Szczeciński 105N2k 2000 zwany ,,Bulwą" lub ,,Delfinem"
I jeszcze w kreskówkowym stylu Tatra KT4D z Berlina

robertmuszka

Znany użytkownik
FREMO Polska
H0e
Reakcje
4.406 175 19
Ja myślę, że kolega ma jakieś układy ponad nami, bo na zdrowy rozum, to jest ponad wszelkie skale i normy na tym forum, rozumiem wiele bzdur, dyskusji i niczym i nikim, ale te bochomazy przypominające tabor kolejowy lub tranwajowy. Chłopie, ćpasz, za wiele pijesz, nie rozumiem tej bzdurnej nowomody.
Ponad nami , to nie o Marka chodzi, ale o ten coraz bardzie szalony świat pędzący to samozagłady.
Bo na forum modelraskim, zbierackim, pozwalać na takie tematy to chyba jednak kiedyś nie było normalne. A jak sie rozwijamy, to sie rozwijajmy ,ale nie w taką stronę.

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
21.230 509 29
Ja myślę, że kolega ma jakieś układy ponad nami, bo na zdrowy rozum, to jest ponad wszelkie skale i normy na tym forum, rozumiem wiele bzdur, dyskusji i niczym i nikim, ale te bochomazy przypominające tabor kolejowy lub tranwajowy. Chłopie, ćpasz, za wiele pijesz, nie rozumiem tej bzdurnej nowomody.
Ponad nami , to nie o Marka chodzi, ale o ten coraz bardzie szalony świat pędzący to samozagłady.
Bo na forum modelraskim, zbierackim, pozwalać na takie tematy to chyba jednak kiedyś nie było normalne. A jak sie rozwijamy, to sie rozwijajmy ,ale nie w taką stronę.
Na dawnym forum modelarskim nawet zbieracze by nie znaleźli miejsca, ot co.
Byłem za daniem szansy Koledze, ale chyba to nie idzie w dobrą stronę.
"Świat pędzący to samozagłady" raczej ku Robercie, a z rączką na sercu, nie przyczyniasz się trochę do tej podroży w jedną stronę, jak większość z nas zresztą.

OP
OP
Vectronik

Vectronik

Aktywny użytkownik
Reakcje
120 7 2
Jakie ćpanie? Jakie picie? Jakie układy? Jaka nowomoda? Jaki Marek? Ja wstawiam zdjęcia, pytam normalnie o opinię, więc jakie ,,ponad normy i wszelkie skale forum"? Zrozumiałbym jeżeli niby na ten wątek miejsca na kolejowym forum nie byłoby, gdybym rysował jakieś rakety, konie i inne niezwiązane z przeznaczeniem tego forum rysunki, ale tutaj mam miejsce bo rysuje tabor kolejowy i tramwajowiy. Na temat. Nie rozumiem kolegi @robertmuszka ...

Ostatnio edytowane:
OP
OP
Vectronik

Vectronik

Aktywny użytkownik
Reakcje
120 7 2
Następna dawka tym razem 2 rysunki.
Francuska lokomotywa SNCF BB7292 w uniwersalnym malowaniu na moście nad La Berre w Port-La-Nouvelle koło Perpignan w obsłudze TER 817342
20220809_152505.jpg

I tramwaj CAF Urbos 3 #943 z reklamą Tour de France na Place Carnot w St. Étienne.
20220809_153257.jpg