• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta

Adri n

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam,przed minutą załozyłem sobie konto,jestem lamerem w sprawah kolejek,posiadam zestaw ho analogowy.
Rozważam decyzje nad zakupem nowego,zestawu , mam mało miejsca a chćę zbudowac makiete ,czy skala n jest dobrym pomysłem? Mam nieco mały budzet,dzięki za pomoc

Pozdrawiam i Dziękuje

Adrian

OP
OP
A

Adri n

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Czy są tanie zestawy kolejki (skala n) ? Cyfrowe ,czy może polecacie inną skale...

Dzięki za pomoc-Adrian

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
3.207 66 5
Witaj Adri n. Wybór skali, to niełatwe zadanie. Trzeba się zapoznać z wszystkimi za i przeciw. Każda skala ma jakieś zalety i wady. Ale o tym już na forum było czetepierdzieści pierdyliardów razy.
Nie ma siły, trzeba poczytać. Każdy przypadek jest inny.
"Mało miejsca", to pojęcie względne :)

Jak już masz H0, to może się go trzymaj. W moim wątku, "dla średnio leniwych" jest trochę małych makiet do wykorzystania.
Nka i TT też są opcją, choć niekoniecznie tańszą. Ceny są niestety wyrównanie, bez względu na skalę.

L

lukaszjus

Gość
witaj Adri n. Jaką ilością miejsca dysponujesz? Jak napiszesz ile możesz miejsca przeznaczyć to wtedy powinieneś też otrzymać info w jakiej skali najlepiej działać:)
Kris moim zdaniem też dobrze Ci podpowiedział co pomysłów, naprawdę warto zobaczyć.
ja ze swojej strony powiem Ci że am rozważałem między TT a HO ale ostatecznie HO wybrałem i nie żaluję

Pozdrawiam
Łukasz