• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta domowa Makieta na strychu

OP
OP
Akcesoria do makiety

Akcesoria do makiety

Znany użytkownik
Reakcje
1.205 4 1
Po "malutkiej" przerwie powrocilem do "makietowania" i tak sobie podziubalem przez wekend troche zieleniny, z uwagi na brak czasu dopiero za kolejne 2tyg cos dalej rusze, narzeczona sie smieje ze do emerytury powinienem skonczyc;)

Załączniki

OP
OP
Akcesoria do makiety

Akcesoria do makiety

Znany użytkownik
Reakcje
1.205 4 1
Ciężko z czasem, przygotowania do ślubu;) więc tak z doskoku coś tam podziubie, obecnię "męczę" perony i zastanawiam się czy lepsze perony + lampy + ławki, czy perony + zadaszenie z podwieszonym oświetleniem, zadaszenie samemu pewnie będę dziargał bo dosyć drogo kupne wychodzą, a perony mają metr długości każdy. Teraz jeszcze patynka na perony i dokończenie szutrowania + jakaś delikatna zieleń.

Załączniki

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.002 531 30
No tak, ale na tak dużej stacji zwykle jednak jakieś zadaszenia peronów są. Może nie na całej długości, ale coś by się przydało. Odwieczne pytanie, czy ma być prawdziwie, czy "ładnie"?

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
2.823 52 5
Też jestem za częściowym zadaszeniem :) A ten peron wydaje mi się dłuższy, niż na metr, może to złudzenie optyczne :)

OP
OP
Akcesoria do makiety

Akcesoria do makiety

Znany użytkownik
Reakcje
1.205 4 1
Własnie tak sie zastanawiam, hala peronowa chyba zdecydowanie odpada, beda tez przejezdzac sklady towarowe oczywiscie skrajnym torem, bo przez hale to chyba nigdzei nie puszczaja takich skladow;) Ale cos w ten sposob http://gfx.mmka.pl/newsph/384812/881864.3.jpg chyba sprawie sobie + podswietlenie, tylko nie wiem czy robic na calej dlugosci, jeszcze musze popatrzec na rozwiazania na zdjeciach.

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
2.823 52 5
Towarowe przez hale też puszczają. W Katowicach to się zdarza, a tam jest teraz hala peronowa :)

Andrzej Witowski

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Hejka,
Moze bys po prostu "zadaszyl" podobnie jak u mnie w Szczecinie. Sa zadaszenia, ale tylko w pierwszej czesci peronow, tych blizej budynku dworca, az mniej wiecej do kladek, a dalej nie ma zadnych daszkow. Mysle ze byloby to ladnie i przejzyscie. Bo wszystko poprzykrywac "zadaszeniami" to by bylo szkoda, no ale ocen sam. Pare fotek znalezionych w necie dla zobrazowania i pomocy ;) I te zadaszenia nawet by ladnie do stacji Twojej pasowaly :)

Załączniki

OP
OP
Akcesoria do makiety

Akcesoria do makiety

Znany użytkownik
Reakcje
1.205 4 1
Super:) Wlasnie o takie cos mi chodzilo, nawet lepiej ze w "ta" strone sa powyginane daszki bo mozna ukryc pod nimi oswietlenie:) Dzis bede przy makiecie to moze bardziej przjerzyste fotki porobie i od gory:)

OP
OP
Akcesoria do makiety
Reakcje
1.205 4 1
Dziecko w drodze to i czasu coraz mniej ale wkońcu coś wygospodarowałem, zabieram się wkońcu za perony, będę wykładał płyty chodnikowe, dziś doszła paczka, wymairy płytki 4mm x 4mm, czuje dużo nerwów straconych przy tym :) Ktoś ma jakąs sprawną metodę na kładzenie/klejenie tego?

Załączniki

OP
OP
Akcesoria do makiety
Reakcje
1.205 4 1
Młody na świecie się pojawił, więc teraz już straaaasznie mało czasu na cokolwiek, ostatnio wziąłem się za klejenie chodnika, dosyć karkołomne układanie jest ale człowiek uczy się przy tym cierpliwości :D Skończę wyklejanie płytek, pomaluję i za zadaszenie będę się brał

Załączniki

Tomek K

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
373 5 1
Fajny ten żuraw do rozładunku węgla tylko..... takie stosuje się w dużych parowozowniach, a po za tym gdzie on ten węgiel będzie rozładowywał??? Bo miejsca na składowisko nie ma. Ja bym tam go nie stawiał, zwykła rampa była by lepsza zwłaszcza, że obok jest magazyn.