Nie wiem co to są fajerwerki w tym przypadku ale mimo wszystko próba odniesienia się do rzeczywistości daje szansę zrobienia czegoś możliwie zgodnie z zasadami sztuki - i bez krytyki, że coś stoi nie tak albo jest niezbyt zgodne z prawdziwą koleją. Oczywiście nie chcę Tobie "meblować" TWOJEJ makiety ale myślę, że umiejętne wybranie czegoś jest niezłym pomysłem. Z tego co widzę linia ma być dwutorowa - pytanie czy tylko przelotowa ma być ta stacja, czy może coś się odgałęzia ? To może być powód by pojawiła się mała parowozownia ... Czy masz jakiś pomysł na krajobraz ? czy np. koniecznie ma być jakiś most albo ma go nie być ? Namawiam do takiego poszukiwania bo pozwala nie tylko wierniej coś zbudować ale zachęca do szukania, poznawania ...
Tytułem zachęty obejrzyj np ten plan:
http://greg05.wtvk.pl/kolej/plany/zlotniki_plan.png
Daje dość podobne możliwości jak ten który Ci się spodobał - choć pewnie można znaleźć jeszcze bardziej zbliżone... Może zdarzyć się, że definiując swoje oczekiwania ktoś podpowie na Forum jaka stacja pasowałaby do nich. Ja np. spytałem o stację z niewielką obrotnicą - bez parowozowni wachlarzowej i dostałem świetną sugestię, wg której będę budował moduł, który początkowo miał być tylko techniczny (ta stacja to Trzebnica).