• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Mag-Mar - czyli nasza firma w 1:87

kacperR

Znany użytkownik
Reakcje
43 0 0
Witam,
W tym temacie będę prezentował zestawy (ciągnik siodłowy+naczepa) lub same ciągniki :)
samochody mają na celu odwzorowanie prawdziwych aut z firmy

Coś o firmie:
Firma na obecną chwilę posiada około 100 zestawów, główne trasy to Hiszpania, Francja, Rosja, Białoruś, Litwa, Łotwa, Ukraina. Tabor firmy zasilają pojazdy z normą emisji spalin od EURO4 do EURO6, naczepy są przystosowane do przewozu produktów spożywczych (chłodnie) róźnych (firanki/plandeki) oraz paliwa (cysterny). (myślę, że taki krótki opis wystarczy :) )

Gdyby ktoś chciał zobaczyć zestawy w 1:1 to zapraszam tutaj: http://www.truck-spotters.eu/index.php?topic=5851.new#new

A teraz przejdźmy do sedna sprawy, czyli do prezentacji jednego z zestawów w 1:87 :)
(nie jest on idealnie odwzorowany, ale myślę, że się Wam spodoba :) )
volvo 1;87 019.jpg
volvo 1;87 020.jpg
volvo 1;87 023.jpg
volvo 1;87 025.jpg

Jeżeli chodzi o kalkę, która jest z tyłu naczepy, to jest ona specjalnie tak poszarpana :)
Zapraszam do komentowania jak i oceniania

marpama28

Znany użytkownik
Reakcje
54 4 0
Jak dla mnie taki zestaw może być. Bardzo ożywiły do kalki z nazwą firmy, tablice i te PLki. Teraz zostaje pomalować detale, tj lampy, kierunkowskazy i można ruszać w trase ;)

jarekom

Znany użytkownik
Reakcje
726 2 0
Zawsze fajnie pooglądać modele zrobione własnoręcznie. Nie napiszę , ze mi się podoba bo tak nie jest. Brakuje wykończenia w drobne ale istotne dla modelu detale. Lepiej spokojnie skończyć model a dopiero prezentować. Dobrze że na wstępie napisałeś , że będą to modele istniejących zestawów. I to jest dobry pomysł bo jest na czy wzorować model. Z doświadczenia wiem , że to pomaga w realizacji pomysłu. W pokazanym modelu nie podoba mi się zrobienie linii podziałowych kabiny , są nienaturalne. Założyłeś na błotniki jakieś oznaczenia , których nie ma. Moja definicja modelarstwa to taka , aby stworzyć model , tzn, pomniejszyć coś rzeczywistego a nie tworzyć hybryd . Dopracuj na spokojnie bazując na zdjęciach a sam zobaczysz , że wyjdzie naprawdę udany model.
Nie odbieraj tylko , proszę mojego wpisu jako ataku agresji . Też kiedyś ktoś napisał mi coś podobnego i dało dużo do myślenia.