• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Maciek Wójcik

Maciek Wójcik

Znany użytkownik
Reakcje
1.194 135 15
Witajcie.

Wpadł w moje rączki zestaw Busch 60255, który zawiera samochód IFA G5 '60. Samochodzik kupiłem z myślą o mojej cegielni, która doczeka się niedługo swojego remontu. Tak więc motoryzacja wszelaka jest jak najbardziej ceniona :)
Model nie zawiera nic szczególnego, poza zawartością plastykowego pudełka. Dodana została waloryzacja całej ciężarówki, przypudrowane zostały zestawy kołowe. W kabinie zaś zostały pomalowane fotele kierowcy oraz pasażera. W przyszłości dodam rejestrację Woźnik Śląskich.

Zapraszam do dość krótkiej galerii :)

1_1.jpg
1_2.jpg

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
27.518 390 20
Całkiem ciekawie to wyszło. Ale jak na pojazd cegielniany, to opony przydałoby się jeszcze troszkę podbrudzić.

OP
OP
Maciek Wójcik

Maciek Wójcik

Znany użytkownik
Reakcje
1.194 135 15
Dzisiaj coś innego... Po pierwsze - coś, co jest w robocie... Po drugie - coś innego chyba pod każdym względem, a modelikowi trochę się poleżało, zanim cokolwiek z nim zrobiłem... Nadszedł i jego dzień. Choć trochę mu się jeszcze poczeka, zanim dostanie podkład i zostanie wykończony. Zawsze coś bliżej, do efektu finalnego :)
Przedstawiam Państwu surówkę, prosto z mojego stanowiska roboczego - niemiecki lekki pojazd opancerzony Sd.Kfz.250/2. Set to produkcja Artiteca i nie posiada żadnych znaczących dodatków spoza zestawu. Tak więc, oprócz elementów żywicznych i kalkomanii, wraz z zestawem otrzymujemy blaszkę elementów dodatkowych, na które się składają m.in. haki, lusterka czy karabin MG42.

Z dedykacją dla @Flotoma ;)

Miłego oglądania.

IMG_8539.jpg
IMG_8540.jpg
IMG_8541.jpg
IMG_8544.jpg