• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Małe pytanko

Reakcje
0 0 0
Witam.
Nie wiem czy był już taki temat jeśli był to strasznie przepraszam ale do rzeczy
Chcę kupić zestaw sterowania cyfrowego roco multimaus i poradzili mi ten 50VA a aktualnie nie ma go na allegro i zbytnio nie mogę go znaleźć i tu pytanie czy mam kupić ten drugi na 36VA czy może poczekać na ten 50VA.
Pozdrawiam.

vs125

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Witam.
Nie wiem czy był już taki temat jeśli był to strasznie przepraszam ale do rzeczy
Chcę kupić zestaw sterowania cyfrowego roco multimaus i poradzili mi ten 50VA a aktualnie nie ma go na allegro i zbytnio nie mogę go znaleźć i tu pytanie czy mam kupić ten drugi na 36VA czy może poczekać na ten 50VA.
Pozdrawiam.
Witaj to zależy ile lokomotyw chcesz aby jeździło na raz ,będą one z dźwiękiem ,generatorem dymu ,wagony oświetlone na mikro żarówkach bądź diodach led,oświetlenie sterowane dekoderem z funkcją "multiplex" albo zwykła taśma ledowa ?Na tym 36VA 4 loki spokojnie pociągnie , napędy rozjazdów chcesz sterować cyfrowo bądź analogowo ,rodzaj użytych napędów conrady,tilligi,zamki centralne.(napędy silnikowe) lub elektromagnetyczne np.Piko a może geoline Roco? .Mi się wydaje ,że przy wszystkich wypasionych cyfrowych bajerach to 36VA czy 50VA to i tak bez boostera się nie obędzie.Napisz co chciałbyś osiągnąć bo z twojego postu nie wiele można się dowiedzieć, aby Ci sensownie odpowiedzieć.
Pozdrawiam.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Dla początkujących 9
Dla początkujących 5
Dla początkujących 7
Dla początkujących 3