• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Mój "ubrudzony" tabor

OP
OP
Pd5

Pd5

Znany użytkownik
Reakcje
2.057 24 8
Tym razem zamiast brudzić na zewnątrz pomalowałem środek w oliwkowym wagonie 111a.

IMG_1543.jpeg

chciałem żeby jako kolor na fotelach wyszedł lekki melanż i chyba się udało
bd-in.jpg
IMG_1547.jpeg

dodatkowo zasłonki w oknach po obu stronach każdego przedziału

IMG_1549.jpeg
IMG_1551.jpeg

... i efekt jak na zdjęciach poniżej, teraz aż się prosi trochę "przypudrować" ten połyskujący dach

IMG_1559.jpeg
IMG_1567.jpeg

OP
OP
Pd5

Pd5

Znany użytkownik
Reakcje
2.057 24 8
To mix pracy suchymi pastelami, malutkim pędzelkiem i potem już farby Vallejo i aerograf. Na koniec dla utrwalenia wszystko zostało pokryte z aerografu Vallejo Matt Varnish.
Ostatnio w palecie Vallejo odkryłem bardzo fajny kolor 069 RUST, który po zmiksowaniu z innymi daje bardzo fajny efekt. Trzeba tylko wytestować sobie odpowiednie proporcje, bo przy większym stężeniu za bardzo się błyszczy, ale to oczywiście moje subiektywne odczucie. Pracuję w tej chwili nad ładunkiem, który właśnie schnie i jak zamontuje to pokażę.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.883 526 30
Piękna patyna, ale na prawym wagonie te bale za wysoko ułożone. Nie powinny chyba wystawać ponad krawędź burt, chyba, że będą dodatkowo zabezpieczone przed wypadnięciem z wagonu.

przemas22223

Aktywny użytkownik
Reakcje
134 16 3
Andrzej Harassek.

Ta imitacja drewna na wagonów to może zostać. W rzeczywistości sam widziałem takie przypadki że drewno było ułożone za wysoko. Jak jeszcze pracowałem w PKP Cargo w Szczecinie takie coś widziałem na węglarkach Eanos. Sam takie targałem po załadunku z Trzebieży Szczecińskiej. A obecnie za maszynistę jeżdzę w Przewozach regionalnych na pociagach typu Impuls ED78 czy EN63a.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Kolekcje 12
J
Kolekcje 0
Kolekcje 4
Kolekcje 152
Kolekcje 5943