Na początek chciałem się przywitać. Jestem Krzychu i pochodzę z Leszna(ok. 65km od Poznania) siedzę na forum już jakiś czas, jednak dopiero teraz postanowiłem wziąć się do roboty z moją makietką. Posiadam już dość sporo(mało ) torów Piko A-gleis, niektórzy nie lubią tych torów ale ja już je posiadam i nie zamierzam się ich pozbywać, nie ma więc mowy o zmianie. Posiadam również jedną, nie profesjonalna lokomotywę(z zestawu startowego), ale jak wiadomo od czegoś trzeba zacząć. Będę jechał na analogu, gdyż nie stać mnie na DCC, jednak do oświetleń budynków itd. użyję Hall-07, taki układ zobaczcie sobie na necie, za pomocą którego można przez komputera sterować światłami oraz można zaplanować co i Kiedy się włączy. W tym przypadku pomoże mi mój Tata który zna się na elektronice. Bywałem na Hobby 2009 oraz 2010, w zeszłym roku zakupiłem tam trochę posypek i matę trawiastą, więc materiałów już trochę mam. Na makietę mam powierzchnię około 2.5m x 1.5m(co do tego drugiego nie jestem pewien, to na oko.) oraz w razie potrzeby mogę przedłużyć do około 3.5 metra długości. Jak widać po wymiarach moja makieta będzie długa ale nie szeroka więc będę musiał zastosować wiele kompromisów. Jutro(w zasadzie dziś) zapodam wstępny plan mojego torcika, bo dziś już jest troszkę późno.
Pozdrawiam Krzysztof Baraniak.
Pozdrawiam Krzysztof Baraniak.