• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Ls 60

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.430 17 2
Witam. Mam zaczęty model lokomotywy Ls60 który potrzebuje napędu. Czy moze ktoś montował w takim maleństwie napęd? Z jakiego loka można by go zaadoptowac?

OP
OP
popowe

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.430 17 2
Krzychu 126 napisał(a):
Krzychu 126 napisał(a):
To by pewnie było tylko "ciut za drogo"
Racja cena jest wyjątkowa,ale twój model również do wyjątkowych należy ze względu na to że sam go tworzysz i nikt takiej lokomotywki nie produkuje.
Dla jasnosci model powstał na Bazie elemetów Trawionych PiottraTT nie jest to niestety moja konstrukcja ja to tylko poskladałem.

Zbyszku napęd jest wiązarowy ale jakos silniczek i przekładnie trzeba zamontować

Hoart

Znany użytkownik
Reakcje
2.160 7 0
poważna deklaracja zwykła

takie to ładne ,że mogę za friko wykonać Tobie koła bose (4 sztuki) z żywicy do tej lokomotywy!Serio ,na prawdę!Ale ,Ty zrobisz obręcze i resztę-pasuje ?

Krzychu 126

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
popowe napisał(a):
Krzychu 126 napisał(a):
Krzychu 126 napisał(a):
To by pewnie było tylko "ciut za drogo"
Racja cena jest wyjątkowa,ale twój model również do wyjątkowych należy ze względu na to że sam go tworzysz i nikt takiej lokomotywki nie produkuje.
Dla jasnosci model powstał na Bazie elemetów Trawionych PiottraTT nie jest to niestety moja konstrukcja ja to tylko poskladałem.

Zbyszku napęd jest wiązarowy ale jakos silniczek i przekładnie trzeba zamontować
Czy jest to tylko jednorazowe czy może PiottrTT zajmuje się trawieniem na większą skale i do sprzedaży???

OP
OP
popowe

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.430 17 2
="Czy jest to tylko jednorazowe czy może PiottrTT zajmuje się trawieniem na większą skale i do sprzedaży???
Chyba była to super krótka seria bo chciałem kupić więcej ale nigty nie znalazłem. (ja kupiłem na allegro) Ale mam drugą kabine jakby ktoś chciał.

Hoart napisał(a):
takie to ładne ,że mogę za friko wykonać Tobie koła bose (4 sztuki) z żywicy do tej lokomotywy!Serio ,na prawdę!Ale ,Ty zrobisz obręcze i resztę-pasuje ?
Hoart z góry przepraszam ,że tak wprost zapytam: A jaki ty masz w tym interes ? Oczywiście mi Paśi Obręcze zrobił by mi znajomy ślusasz który jest mistrzem świata.

Hoart

Znany użytkownik
Reakcje
2.160 7 0
żaden ,po prostu ,fajny modelik się szykuje i warto doładować maksymalnie,dla mnie wykonanie takiego czegoś nie jest problemem i stąd mój gest przede wszystkim,tak w ogóle ,to przepraszam ,że się wtrąciłem,ale propozycja moja jest prawdziwa .Chyba ,że wolisz biznesowo ( jasna sytuacja dla obydwu stron) to możemy się tak umówić .jakby co na privo

OP
OP
popowe

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.430 17 2
Ok to na piwo mozemy się umówić choć do Wrocławia mam daleko no ale czasami przejezdzam :) A jaka srednica Ośki by była? A wiesz może kto by wykonał oznaczenia?

Hoart

Znany użytkownik
Reakcje
2.160 7 0
napij się wody

-- na jakim piwie?! Przetrzyj oczy. Grubość ośki będzie wynikała z tego ,co dostosujesz - jaki silniczek, ślimacznica ,zębatka na ośce,a napisy to Jan Kol-e ,tak myślę

OP
OP
popowe

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.430 17 2
a zeczywiście privo a nie piwo :oops: A o co chodzi z tym privo :?: Nie spotkałem się z takim wyrażeniem i nie ma go w słowniku.

Hoart

Znany użytkownik
Reakcje
2.160 7 0
nauka poszła

Popowe privo -to skrót od privoltare z języka Wybrzeża Kości Słoniowej ,a oznacza ni mniej ni więcej,tylko-prywatna wiadomość ,ja też spotkałem się tu z tym określeniem kiedyś wcześniej dawno temu

OP
OP
popowe

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.430 17 2
A na jakie koła byś chciał się zamieniać? Lub ile bys chciała za oznaczenia? Oznaczenia chciał bym by były bardziej z mojego regionu(Np w Lublinie widziałem taką w jakiejś fabryce ale nie pamietam gdzie to było :sad: bynajmniej by oznaczenia były z regionu Lublina - Zamośća.

Marcin Wojda

Moderator Grupy H0e
Zespół forum
FREMO Polska
H0e
Reakcje
188 0 0
Ls60 opracowałem wspólnie z PioTTrem - PioTTr dostarczył plany i trawił, ja rozrysowałem matryce do fototrawienia i montowałem pierwsze prototypy. Jeżeli jest zainteresowanie społeczne tym modelem, można by rozważyć wznowienie.

Załączniki