Szykuję się do pracy nad wykonaniem modelu składu pociągu LOTOSU - ze spalinowym TRAXXem BR285 oraz składem cystern "firmowych". Po poszukiwaniach w Internecie i wizycie na stacji Poznań Górczyn gdzie takie cysterny oczekują bardzo często na rozładunek przy bazie paliwowej oczywiście planuję cysterny dzierżawione od GATX-a występujące w dwóch malowaniach - białym i grafitowym:
podczas przeglądania filmów z podobnymi składami natknąłem sie jeszcze na trzy firmy z których LOTOS brał "beczki" (fotki są wycięte jako stop klatki z filmów na YouTubie, więc i jakość taka sobie:
NACCO:
VTG:
Railco:
O ile tych ostatnich można jeszcze kilka fotek znaleźć w sieci to na NACCO i VTG nie natrafiłem. Może ktoś ma jeszcze jakieś zdjęcia tych wagonów ?
No i kluczowe pytanie: czy LOTOS korzystał jeszcze z cystern innych właścicieli ?
podczas przeglądania filmów z podobnymi składami natknąłem sie jeszcze na trzy firmy z których LOTOS brał "beczki" (fotki są wycięte jako stop klatki z filmów na YouTubie, więc i jakość taka sobie:
NACCO:
VTG:
Railco:
O ile tych ostatnich można jeszcze kilka fotek znaleźć w sieci to na NACCO i VTG nie natrafiłem. Może ktoś ma jeszcze jakieś zdjęcia tych wagonów ?
No i kluczowe pytanie: czy LOTOS korzystał jeszcze z cystern innych właścicieli ?