• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Lokomotywy S200

xxx

Znany użytkownik
Reakcje
3.600 35 0
Witam
Poszukuję zdjęć lokomotyw serii S200 z okresu użytkowania w Hucie im. Lenina. Interesują mnie zdjęcia z początkowego okresu z logo z profilem W.I. Uljanowa. Jeśli ktoś posiada ujęcia z późniejszych czasów też chętnie poproszę do 1989 roku. Szczególnie interesuje mnie lokomotywa S 207. Szukałem sporo czasu ale nic nie wpadło ciekawego.

Reakcje
103 0 0
Też kiedyś szukałem takich informacji,i doszedłem do wniosku,że one musiały być tylko na pierwszych egzemplarzach z dostawy w 1966r.Według relacji pewnych osób,nie kojarzą takich emblematów przez ciebie wspomnianych,lecz były z ówczesnym logiem Huty im Lenina,które zamieszczam poniżej. Temat bardzo ciekawy,ale informacje póki co w ilościach śladowych.

Załączniki

OP
OP
xxx

xxx

Znany użytkownik
Reakcje
3.600 35 0
Dziękuję za informację a tym bardziej zdjęcie. Ja od kilku tygodniu szukam i w końcu tutaj postanowiłem napisać. To logo jest nieco nowsze ale ciekawe. Z tego co wyczytałem numer S207 jest własnie z pierwszych dostaw i chcę go zrobić z emblematami z profilem Lenina.

Reakcje
103 0 0
Dziękuję za informację a tym bardziej zdjęcie. Ja od kilku tygodniu szukam i w końcu tutaj postanowiłem napisać. To logo jest nieco nowsze ale ciekawe. Z tego co wyczytałem numer S207 jest własnie z pierwszych dostaw i chcę go zrobić z emblematami z profilem Lenina.
Akurat "nowszym" logiem jest wizerunek z samym patronem huty. :) Generalnie podstawowym logiem HiL było koło zębate a w nim litery stylizowane na nagrzewnice z Wielkich Pieców. Poniżej wersja z parowozem. Tak swoją drogą co to za konkretnie typ może być?

Co do produktu z kalkomanie.com,to troszeczkę jest błahych błędów,i może kiedyś to poprawią...

Załączniki

OP
OP
xxx

xxx

Znany użytkownik
Reakcje
3.600 35 0
Dziękuję za sprostowanie, sądziłem też, że sytuacja była odwrotna. Ja wykonuję maszynę właśnie z patronem huty na bazie kalkomanii właśnie z tej strony i sklepu jaki podałeś.
Jeszcze odnośnie S200 one mają w wypadku tej huty sprzęgi samoczynne o ile mnie zdjęcia nie mylą a jednocześnie zderzaki ?
Odnośnie parowozu to nie jest TKt3 ?

Reakcje
0 0 0
Zdobyłem interesujące mnie zdjęcie. Temat uważam za zbędny. Proszę o usunięcie.
Dzień dobry, odświeżam temat ponieważ wszedłem w posiadanie drugiej znanej tablicy czołowej, jak ta zaprezentowana przez użytkownika Adrian P. kilka postów powyżej, która wisi w Muzeum Nowej Huty. Moja jest w innej kolorystyce - malowana na czerwono-zielono.
XXX czy mógłbyś wkleić zdjęcie, które udało CI się zdobyć?

OP
OP
xxx

xxx

Znany użytkownik
Reakcje
3.600 35 0
Witaj.
Przepraszam za zwłokę ale nie bywam tutaj zbyt często. Zdjęcie mogę wysłać w PW. Otrzymałem je z zaznaczeniem aby nie publikować na forach, fajsbukach itp.

Reakcje
0 0 0
Nie drugiej, a kolejnej. Andrzej (Alegratka) zrobił kalki według tablicy wiszącej w Krakowskim Klubie Modelarzy Kolejowych.
Dobrze "kolejnej" ale ja nie jestem z Państwa dziedziny zainteresowań lecz interesuje mnie Nowa Huta jako taka i do tej pory znałem tablicę z Muzeum Nowej Huty no i tę moją. O tej na Filipa nie miałem pojęcia a już o innych tym bardziej.
Ile zatem tablic jest już znanych?