• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Lokomotywownia Kościan

zazyk

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Jako, że teren pod stację Kościan się buduje ;) to trzeba zrobić kolejne budynki w których będą odpoczywały lokomotywy.
Korzystając z tego, że zwolniło się miejsce w piwnicy dobuduję kolejny element stacji, ale zanim to nastąpi w pełni, stacja potrzebuje paru budynków. I wylosowana została lokomotywownia (ta pierwsza od strony południowej).

Jako, że mając do samego budynku kilkanaście kilometrów i leniucha:p..korzystając z internetu i życzliwych ludzi pracę uważam za rozpoczętą.

A co do samych planów, te prawdziwe, techniczne trudno znaleźć a dostać się do środka...nie próbowałem bo uznać to można za wandalizm:)

Załączniki

Ostatnio edytowane:
OP
OP
zazyk

zazyk

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
tak, aż tak źle?:)
wiem, że cegły wyglądają "czysto" czerwono, jakby świeże:) trochę brudu naniosę po sklejeniu modelu

Ostatnio edytowane:

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.926 531 30
Wcale źle nie wygląda. Ale bramy wjazdowe w oryginale były znacznie wyższe, proszę zwrócić uwagę na ślady po zamurowanej górnej części otworów.

OP
OP
zazyk

zazyk

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
zgadzam się z Panem, Panie Andrzeju ale..zrobię niższą bramę a ślady naniosę w trakcie dalszych prac.
Ale dziękuję za uwagę:)

OP
OP
zazyk

zazyk

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
:)...BR 55 wjechała ale...byłem akurat przy wycinaniu bram i ...zrobiłem wyższe otwory wjazdowe:)
niczym to nie ujmuje wyglądowi całej reszty a będę miał pewność, że wszystko tam wjedzie:)

Dzięki:)

OP
OP
zazyk

zazyk

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Ściany wycięte okna zamontowane.
Czas na kanały, fundamenty i części gospodarcze...później dach i cała reszta:)

Załączniki

• 61,8 KB Wyświetleń: 165
  • 62,4 KB Wyświetleń: 167
  • 62,1 KB Wyświetleń: 164
  • 49,3 KB Wyświetleń: 162
  • 65,8 KB Wyświetleń: 163
  • 58,9 KB Wyświetleń: 162
OP
OP
zazyk

zazyk

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Przygotowania do Świąt trwają ale kontrakty też zobowiązują a więc..:)
dobudowana ściana i wprawione okna, miejsce na kanały wycięte (na zdjęciach nie widać), przymiarki do dachu trwają - przed wielkimi śniegami się wyrobią:)

no a te plamy w narożnikach...klej wysycha:)

Załączniki

OP
OP
zazyk

zazyk

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Po świętach czas wrócić:)..małe patynowanie (węgiel) i lakierowanie kartonu doprowadziło do tego że obok lokomotywowni powstanie chyba kopalnia:) górna część budynku chyba trochę za bardzo czarna. Ale co Nas nie zniszczy to wzmocni dlatego obok będą składy węgla.
W oknach pojawiła się też kratka, żeby nikomu do głowy nie przyszło wynosić lokomotywy oknem:)
w wolnej chwili nadejdzie ekipa od dachu i przyjadą drzwi:)

Załączniki