Założyłem ten wątek, ponieważ poszukuję zdjęć i dokumentacji jak wyglądała lokomotywownia dwustanowiskowa w Konotopie (woj. Lubuskie). Nie ukrywam, że stacja Konotop jest moją ulubioną i marzy mi się odwzorowanie jej w modelu, może kiedyś się uda... Będąc tam jakiś czas temu, obszedłem stację i okolicę, zrobiłem trochę zdjęć, jednak nie zauważyłem lokomotywowni. Jak się później okazało została ona wyburzona kilka lat temu. W internecie można znaleźć trochę zdjęć stacji Konotop, jeszcze z czasów, gdy była czynna, jednak nie znalazłem zdjęć lokomotywowni. Jedynie naTYM załączonym tutaj zdjęciu autorstwa Matthias Sitte z 01.06.1998r. (źr. flickr.com) w prawym górnym rogu w oddali widać fragment budynku lokomotywowni. Jeżeli ktoś z Was ma zdjęcia tego obiektu lub jakąś dokumentację, to będę bardzo wdzięczny jeśli podzieli się tymi fotografiami, albo tu do wglądu publicznego albo bezpośrednio do mnie w wiadomości prywatnej. Z góry dziękuję
Zastanawiam się też nad samą historią tej lokomotywowni, kiedy została zamknięta i na ile wspierała np. lokomotywownię Wolsztyn. A także jaki osprzęt do obsługi parowozów/lokomotyw był potrzebny w pobliżu, w sumie tak niewielkiej lokomotywowni, np. zasieki węglowe, urządzenia do załadunku tego węgla itp.
Zastanawiam się też nad samą historią tej lokomotywowni, kiedy została zamknięta i na ile wspierała np. lokomotywownię Wolsztyn. A także jaki osprzęt do obsługi parowozów/lokomotyw był potrzebny w pobliżu, w sumie tak niewielkiej lokomotywowni, np. zasieki węglowe, urządzenia do załadunku tego węgla itp.
Załączniki
-
453,3 KB Wyświetleń: 172