• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie Lokomotywa z platformy Gama (Pesa)

OP
OP
E

escobar

Znany użytkownik
Reakcje
197 7 0
chyba pierwsze w internecie fotki w nowym logo PKP Intercity (szkoda, że tylko naklejka), Fotki zrobiłem dziś popołudniu, jakąś godzinę przed inauguracyjnym pierwszym przejazdem (z wagonami osobowymi IC) na trasie Bydgoszcz Główna - Warszawa Wschodnia!!!:D niestety nie mogłem, z braku czasu czekać do odjazdu z wagonami... (jako ciekawostkę dodam, że podczas manewrów/testów oprócz maszynisty siedział w lokomotywie sam prezes Pesy, pan Zaboklicki)

gama IC.jpg

gama IC #2.jpg

gama IC #3.jpg

gama IC #4.jpg

gama IC #5.jpg

SP9XUR

Znany użytkownik
Reakcje
862 1 0
no to czekamy jeszcze aby po testach Polscy przewoźnicy zamawiali i (y) kupowali Polskie lokomotywy
mnie się kształt podoba a czy funkcjonalnie i bezawaryjnie Pesa podoła ... to się okaże >> ja trzymam kciuki !!

teigrekty2

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
4.378 111 11

MichałK

Znany użytkownik
Reakcje
875 9 4
Jeżeli wszystko będzie ok to obiegi są następujące:
TLK 31100 „Smok Wawelski” na odcinku Kraków Główny – Warszawa Wschodnia;
TLK 15103 „Kaszub” na odcinku Warszawa Wschodnia - Gdynia Główna;
TLK 51102 „Kaszub” na odcinku Gdynia Główna - Warszawa Wschodnia;
EIC 1803 „Chrobry” na odcinku Warszawa Wschodnia - Poznań Główny;
EIC 8102 „Chrobry” na odcinku Poznań Główny - Warszawa Wschodnia;
EIC 1601 „Panorama” na odcinku Warszawa Wschodnia - Wrocław Główny;
EIC 6101 „Panorama” na odcinku Wrocław Główny - Warszawa Wschodnia.

info z PKP Intercity.

PX48-28

Aktywny użytkownik
Reakcje
96 5 2
Nie jestem tego piewien, lecz może mieć to związek z tym że Gama była podsyłem, więc 07 musiała też lecieć a żeby nie zwalniać biegu składu jechała jako załączona (jako przeciągana może być prowadzona bodajże tylko do 80km/h).