• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model własny Lokomotywa SP32 (lok. Jasło)

Kolejowy jakub

Aktywny użytkownik
Reakcje
125 25 7
Pomału, powoli jak żółw ociężale w zaciszu domowym powstaje model lokomotywy SP32 zwanej odkurzaczem, docelowo przydział Jasło.
Dlaczego Jasło? Ano dlatego że to rejon Bieszczad, tło góry, atrakcyjnie krajobrazowo i takie tam inne.
Model jak model, jak na pierwszy raz nie będzie dziełem sztuki, Picasso nie jestem ani Leonardo da Vinci też nie, wyjdzie jaki wyjdzie nie ma co się rozczulać.
Czy model będzie ucyfrowiony? Nie wiem, skąd płytka i jaka ma być..:niepewny:
Czy będzie napęd ? kolejarze się zastanawiają.:niepewny:
Czy będzie oświetlenie? Jak wyżej.:niepewny:
Czy będzie Maszynista? Tak.:X3:

Załączniki

OP
OP
K

Kolejowy jakub

Aktywny użytkownik
Reakcje
125 25 7
Kilka dni wolnego i można coś "podłubać", montaż elektroniki, szyb, drobnych elementów nadwozia jak i podwozia, montaż maskownic wózków, szlifowanie, lutowanie i tyle.
Podsumowanie: model jeździ ale zacina się, brak reflektorów, do rozwiązania dwa problemy, dlaczego się zacina i jak zrobić zdejmowalną budę, niestety nie będzie pulpitu, brak miejsca.

Załączniki

JakubR

Aktywny użytkownik
Donator forum
Reakcje
739 1 0
Kilka dni wolnego i można coś "podłubać", montaż elektroniki, szyb, drobnych elementów nadwozia jak i podwozia, montaż maskownic wózków, szlifowanie, lutowanie i tyle.
Podsumowanie: model jeździ ale zacina się, brak reflektorów, do rozwiązania dwa problemy, dlaczego się zacina i jak zrobić zdejmowalną budę, niestety nie będzie pulpitu, brak miejsca.
Wypadałoby by po lutowaniu wypiaskować. Taka ot sugestia...

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 16
Tabor 1
Tabor 28
Tabor 7
Tabor 22