Witam serdecznie.
Nowy rok , nowy projekt tym razem o wiele szybszy bo i baza do konwersji jest rewelacyjna. Już jakiś czas temu myślałem o tej przebudowie. Tym razem będę zamieszczał zdjęcia na bieżąco z postępu prac.
Jedni mówią brzydactwo , innym się podoba. O lokomotywie można sobie wszystko poczytać w Internecie. Wspomnę tylko że są póki co tylko 3 sztuki zmodernizowane w ZNTK Oleśnica z lokomotywy HCP303E (seria EU07 i eksploatowane przez PKP Intercity.
(zdjęcie znalezione w Internecie autor Paweł Telega)
Tak po krótce najważniejsze widoczne zmiany.
Rozpocząłem od rozbiórki naprawdę pięknego modelu od SM. Podczas tej czynności dowiedziałem się których z elementów nie da się wyciągnąć bez ich uszkodzenia. Kolejnym krokiem była kąpiel i po około 30 min buda była w kolorze takim jak ją stworzono. C.D.N.
Pozdrawiam .
Nowy rok , nowy projekt tym razem o wiele szybszy bo i baza do konwersji jest rewelacyjna. Już jakiś czas temu myślałem o tej przebudowie. Tym razem będę zamieszczał zdjęcia na bieżąco z postępu prac.
Jedni mówią brzydactwo , innym się podoba. O lokomotywie można sobie wszystko poczytać w Internecie. Wspomnę tylko że są póki co tylko 3 sztuki zmodernizowane w ZNTK Oleśnica z lokomotywy HCP303E (seria EU07 i eksploatowane przez PKP Intercity.
(zdjęcie znalezione w Internecie autor Paweł Telega)
Tak po krótce najważniejsze widoczne zmiany.
- Gładkie pudło , brak ryfli
- Likwidacja drzwi do maszynowni
- Żaluzje więcej inne kształty i rozmieszczenie
- Światła
- Szyby ,okna boczne
- Wyświetlacz , czoło dachu
- Zmieniona długość dachów odejmowanych
- Jednoramienne odbieraki prądu
- Odgromnik na dachu
- Izolator przepustowy
- Antena radio telefonu
- Antena GPS/GSM
- Kabina zmodernizowana
- Wycieraczki jednoramienne
- Ogólnie czoło , listwa na podszybiu , dłuższy uchwyt na podszybiu i.t.p
- Trąbki ze stożkami
- Zmieniono niektóre elementy konstrukcyjne wózków. ( tak ogólnie)
Rozpocząłem od rozbiórki naprawdę pięknego modelu od SM. Podczas tej czynności dowiedziałem się których z elementów nie da się wyciągnąć bez ich uszkodzenia. Kolejnym krokiem była kąpiel i po około 30 min buda była w kolorze takim jak ją stworzono. C.D.N.
Pozdrawiam .
-
4
-
1
-
8
-
1
- Pokaż wszystkie