• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie (?) Lokomotywa elektryczna Ce 6/8 III Crocodile

the_matrix

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam kolegów modelarzy. Mam pytanie odnośnie modelu. Czy jesteście w stanie określić mi jaki to producent/marka oraz okres produkcji. Lokomotywa to Ce 6/8 III Crocodile. Na spodzie widnieje tylko cyfra 10, jest ucyfrowiona. Szukałem w "internetach" nie jest to Marklin, Trix czy Rocco. Skala 0. Będę wdzięczny za odpowiedź lub pomoc w określeniu tego modelu.

Załączniki

• 208,1 KB Wyświetleń: 99
  • 319,2 KB Wyświetleń: 101
  • 336,1 KB Wyświetleń: 83
  • 285,1 KB Wyświetleń: 74
  • 298,4 KB Wyświetleń: 73
  • 344 KB Wyświetleń: 79
  • 260,5 KB Wyświetleń: 78
  • 220,1 KB Wyświetleń: 70
  • 281,9 KB Wyświetleń: 72
  • 346,3 KB Wyświetleń: 73
  • 350,1 KB Wyświetleń: 72
  • 325 KB Wyświetleń: 94
  • 347,1 KB Wyświetleń: 95
  • 370,9 KB Wyświetleń: 98
  • 362,2 KB Wyświetleń: 100
  • 383,9 KB Wyświetleń: 93
OP
OP
T

the_matrix

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Dziękuję za namiary. Niestety właśnie na tym modelu nie ma żadnych oznaczeń, aby można było dokonać jego identyfikacji, ale kolegi podpowiedź naprowadziła mnie na odpowiednie "tory" :)

OP
OP
T

the_matrix

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Dziękuję bardzo za odpowiedzi kolegów. Zastanawiałem się do czego właśnie służy ten wystający przedmiot na podwoziu modelu - więc jest to tzw. trzecia szyna. Inaczej wygląda to w przypadku modeli w skali H0.

Jacek765

Znany użytkownik
GGM
SMK Katowice
NAMR
Reakcje
4.350 67 3
To wygląda rzeczywiście na model zrobiony z zestawu Rai Mo lub później sprzedawanego pod marką Biller Bahn. Akurat odbiór prądu z trzeciej szyny sugeruje dostosowanie do systemu amerykańskiego (Lionel itp.). Także brak obrzeży na środkowej osi też to sugeruje. Myślę że warto ten model przerobić na normalny system dwuszynowy.
Produkcja chyba lata osiemdziesiąte może początek lat dziewięćdziesiątych.