• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

lokomotywa ciągnie wagony EN57 ??

gbbsoft

Aktywny użytkownik
Reakcje
11 0 0
Tak jak mi nie działa zdjęcie z pierwszego postu.
Ale jak link wkleiłem w adres w przeglądarce - zadziałało...

PS. Pewnie zabezpieczenie przed umieszczaniem zdjęć na obcych stronach...

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.934 119 22
Ale czy aby na pewno ta lokomotywa ciągnie ten zespół? Jak dla mnie nie. Powody?
- czy wysokość przedziału silnikowego SM42 jest równa wysokości całego zespołu? Nie jest, a na tym zdjęciu jest; a to dlatego, że lokomotywa stoi na dalszym zdjęciu,
- za mała odległość między lokomotywą a zespołem, a przecież od czołownicy lokomotywy wystają zderzaki, a od czołownicy zespołu sprzęg samoczynny; w razie faktycznej potrzeby połączenia lokomotywy ze sprzęgiem śrubowym z zespołem ze sprzęgiem samoczynnym, stosuje się specjalny jakby łącznik; odległość powinna być chyba większa niż tu widać,

karol_mar

Znany użytkownik
Reakcje
69 1 0
gbbsoft napisał(a):
Tak jak mi nie działa zdjęcie z pierwszego postu.
Ale jak link wkleiłem w adres w przeglądarce - zadziałało...
Działa do zamknięcia przeglądarki, po ponownym otwarciu dopiero wtedy, gdy link wkleisz bezpośrednio w pasku adresu.

Reakcje
0 3 0
1: normalne że manewrówka z róznych powodów może przeciągać EZT.
2: czy ktoś poza mną i Cocu (najbardziej autor pytania) widzi dwa tory szlakowe? Bo ja widzę dwa tory szlakowe i pojazdy na różnych torach, a nie jeden ciagnący drugi. Akurat tak się ułożyły do zdjęcia - ot i cała filozofia.

PULMAN

Znany użytkownik
Reakcje
32 0 0
Tez widziałem taki przypadek jak w zeszłej zimy była bardzo sieć oblodzona z Katowic w kierunku Częstochowy. To jednostki ciągły Sm42 i to nrmalnie zatrzymujac sie na stacjach, przystankach i zbierając ludzi. Fajna robote ma w takiej sytuacji mechanik jednostki. Tylko sobie otwiera drzwi i zamyka. Ino potem sie patrzy sie w Sm-kę nasłuchując Haslera :D

POZDRAWIAM