• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Lokomotywa BR01 - Hachette - skala G

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.522 556 30
Na szybko podliczyłem całkowity koszt 150 zeszytów. Wychodzi prawie 6000 zł. Czy to dużo, czy mało, pozostawiam Waszej ocenie.

Marek Bydgoszcz

Aktywny użytkownik
Reakcje
31 1 0
Na szybko podliczyłem całkowity koszt 150 zeszytów. Wychodzi prawie 6000 zł. Czy to dużo, czy mało, pozostawiam Waszej ocenie.
Parowóz podobnej wielkości z tendrem, BR50 Piko to koszt bez dekodera ponad 1300 Euro, więc trudno powiedzieć, czy warto, należałoby brać pod uwagę funkcjonalność modelu z gazetki, nie znalazłem nic na temat zasilania, dekodera itd, wiadomo, że robi Puff.. i fiuuuu... :)

daplo

Znany użytkownik
Reakcje
485 12 4
Ja go prenumeruje, ot będzie nad makieta , na ścianie , jako piękny wielki model górujący nad modelami H0 , czy drogo , jak bym miał kupić na raz, myślę że drogo czy nie , bym go poprostu nie kupił, a tak koszt się rozmyje a model będzie cieszył oko razem ze stacyjką i ludzikami :)

rprail

Znany użytkownik
Reakcje
1.302 57 1
Ogólnie gabaryt tej lokomotywy w tej skali jest imponujący, jednak odnosi się wrażenie, że jest to model na półkę. Oczywiście wydawca stosuje sztuczki w celu zakupienia jak największej ilości numerów. Jednak jeśli komuś nie zależy na "trzech prędkościach jazdy":), dymie i dźwięku oraz imitacji torowiska z rolkami, może kilka złotych zaoszczędzić. Sprawę ewentualnego napędu wraz z generatorem dymu, dźwiękiem i sterowaniem DCC bardziej ambitni mogą wykonać we własnym zakresie ze znaczne lepszym efektem końcowym.
Takie małe porównanie:
IMG_20240318_223539.jpg

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Linki 6
Linki 7