• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie? Lokalizacja - wąwóz.

Magic

Znany użytkownik
Reakcje
6.156 38 4
Koledzy. Jakiś rok, może 2 temu mi mignęła fotka, zapewne na Flickr, choć możliwe, że tutaj.
Na fotce była prawdopodobnie EU/EP07 z jakimś składem osobowym, dopuszczam też EP09 (lub ostatecznie nawet ET22). No i nie tyle chodzi o sam skład ile o lokalizacje miejsca, ja pamiętam, że o tym rozmawiałem z kimś i mi nawet podali to miejsce (nazwę), ale że nie mam archiwum czatu, ani nawet nie pamiętam z kim o tym rozmawiałem i teraz nie idzie zlokalizować tego.
Otóż miejsce to było najpewniej 2 tory, efektownym elementem były strome skały po bokach, taki piękny wąwóz. Fotka była zrobiona jak pamiętam pionowa, zakręt schodził na prawo. O ile pamiętam ściany były z konkretnych skał. Konkretnych czyli nie jakieś kamyczki tylko po prostu solidne skały.
Ktoś z kolegów kojarzy takie miejsce?

OP
OP
Magic

Magic

Znany użytkownik
Reakcje
6.156 38 4
@Ariel Ciechańsk, dzięki ale to chyba nie to, tam skały były tak bardziej stromo. Kolega sugeruje Piławę Górną ZKPŁ ale nic takiego podobnego tam nie widzę. O ile pamiętam to było na zachód od Wrocławia chyba. Zaraz poszukam Szklarskiej Poręby na zdjęciach. Ale wydaje mi się, że jednak były tam 2 tory...

alienik

Użytkownik
NAMR
Reakcje
98 0 0
Koledzy. Jakiś rok, może 2 temu mi mignęła fotka, zapewne na Flickr, choć możliwe, że tutaj.
Na fotce była prawdopodobnie EU/EP07 z jakimś składem osobowym, dopuszczam też EP09 (lub ostatecznie nawet ET22). No i nie tyle chodzi o sam skład ile o lokalizacje miejsca, ja pamiętam, że o tym rozmawiałem z kimś i mi nawet podali to miejsce (nazwę), ale że nie mam archiwum czatu, ani nawet nie pamiętam z kim o tym rozmawiałem i teraz nie idzie zlokalizować tego.
Otóż miejsce to było najpewniej 2 tory, efektownym elementem były strome skały po bokach, taki piękny wąwóz. Fotka była zrobiona jak pamiętam pionowa, zakręt schodził na prawo. O ile pamiętam ściany były z konkretnych skał. Konkretnych czyli nie jakieś kamyczki tylko po prostu solidne skały.
Ktoś z kolegów kojarzy takie miejsce?
Może o któreś z tych chodzi ? Tylko, że tor jest jeden :)

https://wrphoto.eu/details.php?image_id=39189
https://wrphoto.eu/details.php?image_id=49412

OP
OP
Magic

Magic

Znany użytkownik
Reakcje
6.156 38 4
To jest raczej miejsce sugerowane przez kolegów @Ariel Ciechańsk i @alienik. Choć jestem ciekaw czy nie ma takiego z podwójnym torem? Zdjęcie które pamiętam było właśnie z ryzykownej pozycji z góry robione, nie tak jak w pierwszym linku kolegi @alienik. Ale wydaje mi się, że to była lokomotywa typu "historycznej" 07 IC.
Wprawdzie mogłem coś zamotać, ale to ten klimat.

Inny kolega mi sugerował miejsce zwane "Koguci Przechód", ale tam z kolei druta nie ma.