• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Lenz Gold + - problem

EVB420 12

Znany użytkownik
BGM
Reakcje
1.200 1 0
Witam,
Nieadwno kupiłem sobie do wagonu motorowego MsBi dekoder Lenz Gold + i mam problem z oświetleniem, tzn. po przejechaniu pewnego odcinka w wagonie wyłącza sie oświetlenie (wnętrza (osobno sterowne przez F2) oraz kierunkowe). Jedyną rzeczą, jaka pozwala przywrócić oświetlenie, jest wciśnięcie przyscisku STOP na MM ;) , ale podczas kolejnej próby dzieje sie to samo... Próbowałem go zresetować, ale nic to nie dało ( nawet 2 razy).
Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

OP
OP
EVB420 12

EVB420 12

Znany użytkownik
BGM
Reakcje
1.200 1 0
Co jeszcze mogę dodać, to, że dzieje sie tak tylko podczas jazdy do tyłu. ( tzn. jeżeli już zgaśnie to nawet zmiana kierunku nic nie daje).

P.S. Przepraszam, za 2-gi post z kolei.

OP
OP
EVB420 12

EVB420 12

Znany użytkownik
BGM
Reakcje
1.200 1 0
Problem rozwiązany :D :D :D ,
A wszystko przez to, że robiło się malutkie zwarcie ( nie wiem dlaczego tylko działo się tak podczas jazdy do tyłu i po przejachaniu jakiegoś odcinka), ale Lenz jak już teraz wiem przy jakimś nawet drobnym zwarciu odłącza oświetlenie, ale jedzie dalej ;) A wszysktko dlatego, że miałem źle ułożoną taką osłonkę, która jest w okolicach silnika (u mnie się przesunęła i jakiś element z płytki musiał gdzieś dotykać ostoi ;) )
Teraz po znalezieniu problemu poprawiłem to i działa już normalnie i cieszy światłami manewrowymi :D

Przepraszam, za temat, w którym sam się wypowiadałem (proponuję go przetoczyć na bocznicę ;) )

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
DCC 4
DCC 20
DCC 3
DCC 11
DCC 2