• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

KURZ NA MAKIECIE !!!!

WITKOIM

Znany użytkownik
Reakcje
27 0 0
witam
moje pytanie jest takie
czy z kolegów ktoś nie ma dojścia do "taniej" pleksi ??????? około 3mm grubości?

chodzi mi o zakrycie torta pleksi, ponieważ wcześniej czy później będę miał problem z kurzem, a tak bym zakrył torcika pleksi i bym miał spokój- chociaż kurz dostanie się wszędzie,ale jakoś by chronił

pzdr
Michal

Reakcje
6 3 0
Tu kupowałem, docinają na dowolny wymiar, mają przedstawicieli w wielu miastach - TUPLEX - tu kliknij, kurz przenika przez prześcieradło, nałożona folia malarka "zasysa" się po jakimś czasie i można podczas zdejmowania zrobić sporo szkód na makiecie. Pourywać anteny budynkom itp...

Kylogram

Znany użytkownik
Reakcje
1.942 45 3
A może po prostu zakryć zrobionym samemu "pudełkiem" tekturowym odpowiedniej wielkości - oczywiście nie w jednym kawałku, tylko kilka takich "niby-pudełek" w kształcie litery U. Zrobić samemu z tektury falistej. Tanie, lekkie, wytrzymałe.

OP
OP
WITKOIM

WITKOIM

Znany użytkownik
Reakcje
27 0 0
dziękuję za podpowiedzi,ale makieta jest w dużym pokoju, od czasu do czasu przychodzą dzieciaki znajomych
to ma chronić i być estetyczne - w końcu to duży pokój

gdyby to był strych, piwnica itp to by mi było bez różnicy
jak wygląda ochrona od kurzu

marekw111

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Mnie tam kurz nie przeszkadza,jak się trochę nakurzy to i bardziej realistycznie wygląda!!!
Myślicie że na świecie jest tak idealnie czyściutko :D .A przecież makieta to odzwierciedlenie rzeczywistości.Robię realia made in poland,specjalnie naprodukuje mini śmiecie i zaśmiece nimim las :LOL:

Czesław Turko

Aktywny użytkownik
Reakcje
241 2 0
marekw111 napisał(a):
Myślicie że na świecie jest tak idealnie czyściutko :D
Patrząc na moduły czy makiety wykonane przez naszych zachodnich sąsiadów to tak. :LOL:
..A przecież makieta to odzwierciedlenie rzeczywistości.Robię realia made in poland,specjalnie naprodukuje mini śmiecie i zaśmiece
Można i tak urealniać swoją makietę czy moduł ale, pamiętać należy, że nie zawsze tak było brudno jak jest teraz.

WM-MODEL

Znany użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
1.744 15 0
Czesław Turko napisał(a):
Taaaa... zaś oglądając polskie, głównie te "superrealistyczne" makiety, trudno oprzeć się wrażeniu, że przysłowiowy brud, smród i ubóstwo były cechami charakterystycznymi dla polskich kolei lat 60-tych i 70-tych, a czysta, zadbana stacyjka to była jakaś fatamrugana...
:devil:
Jak może wyglądać makieta http://www.modelarstwo.info/component/o ... opic,218.0
:razz: :D :cool:

OP
OP
WITKOIM

WITKOIM

Znany użytkownik
Reakcje
27 0 0
jednak zdecydowałem,że będzie plexi- trochę będzie kosztować,ale trudno się mówi. Nikt nie mówił,że będzie lekko i tanio ;) . ymysliłem juz konstrukcję,aby te plexi się utrzymało w całości. Jednak makieta ma 3,65x1,3m + boczne czołowe ścianki na wysokość 0,5m i do tego musi być demontowane w jak najkrótszym czasie :grin: Da radę,ale trzeba zbudować "rusztowanie" i mam już pomysł
jak go zrealizuje napewno wrzucę fotki

OP
OP
WITKOIM

WITKOIM

Znany użytkownik
Reakcje
27 0 0
gbbsoft napisał(a):
WITKOIM napisał(a):
demontowane w jak najkrótszym czasie
może podnoszone do góry pod sufit... :grin: