• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

kupno su 45

lago

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
http://www.gpm.pl/index.php?akcja=produkt&edycja=2836
to jest link do lokomotywy ktora chce kupic bedzie to moja pierwsza lokomotywa wiec pytam czy nie jest za trudna w budowie i jak ktos ja ma to niech wrzuci fotk jak sie sprawuje i czy w zestawie sa kola i wozki
jakim klejem kleic ta lokomotywe
mysle ze kropelka albo wikolem prosze o odpowiedzi z gory dzieki
elo
na gpm trzeba zrobic zakupy za minimum 35 zl
to bym musial kupic dwie dlatego sie pytam czy jest warto dla początkujacego kupowac ja

Maxeus

Znany użytkownik
Reakcje
255 4 0
No i masz przekroczone 30zł, bo za model 12zł, a zestaw blach do tego loka to kolejne 30zł + wysyłka, to więcej, czyli możesz do nich uderzać :D
Gluta u nich nie kupuj, bo liczą jak za zboże, a dobrym klejem do kartonówek jest klej polimerowy Bunacol Ultra - testowany na modelach kartonowych w skalach 1/33 i 1/25, na przekór wskazówką, że to wikolem ma się kleić.
Kolejnym dobrym klejem do kartonówek jest klej Uhu (takie żółte tubki z czarnym napisem), który z powowdzeniem ściska Maverick robiąc modele testowe z kartonu - bardzo dobry od lat, choć nie tak tani jak Bunacol, a obydwa maja te same właściwości choć każdy pochodzi od innego producenta.
No i na koniec Klej Uniwersalny Dragona, to samo co powyżej (Bunacol i Uhu) tylko w innym malowaniu tubki :D
Kleje te schną szybciej od wikolu, ale wolniej od cyjanoakrylu (Superglut i pochodne) dajac mozliwość korekcji przy składaniu, spoina jest przeźroczysta i dobrze usztyniaja karton, choć też ściągają podobnie jak wikol.