• Podczas tworzenia nowego ogłoszenia prosimy o wybranie prefixu. Znacząco ułatwi to innym użytkownikom korzystanie z ogłoszeń w dziale Giełda.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
  • Hej Gość czy wiesz, że w dziale giełda można edytować swoje wpisy oraz usunąć cały temat kiedy ogłoszenie jest już nieaktualne?
  • Prefixy pozwalają wydzielić wyświetlanie ogłoszeń tylko konkretnego typu.

Kupię Kupię wagony wąskotorowe PKP H0e do lokomotywy Lxd2

sabond9

Nowy użytkownik
Reakcje
3 0 0
Poszukuję wagonów wąskotorowych PKP w skali H0e, pasujących do lokomotywy Lxd2 (również H0e). Interesują mnie zarówno towarowe, jak i osobowe wagony – najlepiej stylizowane na tabor PKP.
Jeśli ktoś ma coś na sprzedaż, proszę o wiadomość prywatną z opisem i zdjęciami.
Z góry dzięki!

PP1970

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.281 88 0
Śledź Allegro pod hasłem „H0e”. Rzadko coś się pojawia, ale np. modele Mano sprzedawane przez pośrednika już kilka razy trafiłem.
O skompletowaniu realnego składu na razie nie ma mowy, ale coś-tam udało się zebrać.

Duże pole do popisu dla kitów z 3D + trawionki, gdyby tylko były dostępne dane z pomiarów i foto z widocznymi oznaczeniami.

Zależy jaka epoka. Współczesne można sobie pomierzyć i sfotografować, ale dla poszukiwacza czegoś z lat 70-tych droga jest ciężka.

JakubR

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
922 1 0
Śledź Allegro pod hasłem „H0e”. Rzadko coś się pojawia, ale np. modele Mano sprzedawane przez pośrednika już kilka razy trafiłem.
O skompletowaniu realnego składu na razie nie ma mowy, ale coś-tam udało się zebrać.

Duże pole do popisu dla kitów z 3D + trawionki, gdyby tylko były dostępne dane z pomiarów i foto z widocznymi oznaczeniami.

Zależy jaka epoka. Współczesne można sobie pomierzyć i sfotografować, ale dla poszukiwacza czegoś z lat 70-tych droga jest ciężka.
No jeśli mowa o GKW i okolicach to temat jest mocno obfotografowany, kilka książek Soidy i najnowszy album o GKW praktycznie wyczerpuje temat. Dane są, ale baza modelowa to ciężki temat.