• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Książka "Historia Polskich kolei"?

Reakcje
35 0 1
Witam!

W oko wpadła mi książka o takim właśnie tytule.
Tyle że wpadła mi w oko na stronie internetowej, to nie nie wiem co one jest warta.

Recenzje które znalazłem dotyczą książki o podobnym tytule "Historia kolei w Polsce", ale nie wiem czy one mają coś wspólnego (np. nowe wydanie?)

Co sądzicie o tej czy owej? :)

Pawelec PKP

Znany użytkownik
Reakcje
1.290 93 9
O tą książkę chodzi?
Powiem tak :) Dla początkującego to może jest ... dobra
Ale strasznie mało o taborze. To znaczy dla laika jest wystarczająca
Dużo ciekawych map, zdjęć :love: Kiedyś chciałem mieć podobną (z inną okładką) ale cena odstraszała
Pozdrawiam - PS: Jeszcze bardziej polecam przeczytać wszystko co napisano na polskiej wikipedii i różnych branżowych stronach
Warto szperać, wiedza sama wejdzie :cool:
1660841419649.png

Pantograf

Znany użytkownik
Reakcje
1.002 63 25
Dopiero teraz odczytałem temat. Miałem i sprzedałem. Jak bylo wyżej powiedziana. Dobre dla laika. Jak dla mnie to taka pigułka ogólna. Nic ciekawego dla osób co już mają coś nie coś ogarnięte w temacie.

kptkloss

Aktywny użytkownik
Reakcje
205 12 1
Zarówno wikipedia, jak i tzw. strony branżowe podają czasem mylne informacje. Trzeba uważnie weryfikować je z różnymi źródłami. Mimo wzystko najbardziej wiarygodne są chyba publikacje książkowe i w kolejowej prasie hobbystycznej.