• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Mój ZNTK Konwersja i ucyfrowienie BR03 na Pm2 (Minitrix)

OP
OP
Mario

Mario

Aktywny użytkownik
Donator forum
Reakcje
421 1 0
Płytka drukowana jest pęknięta. Podpowiedzcie proszę, czy jest ona konieczna, czy też można ja ominąć i podłączyć wszystko bezpośrednio do dekodera? I czy ewentualnie można ją albo inny mały interface gdzieś kupić?

plytka.jpeg

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
15.217 661 30
Płytka drukowana jest pęknięta. Podpowiedzcie proszę, czy jest ona konieczna, czy też można ja ominąć i podłączyć wszystko bezpośrednio do dekodera?
Ta płytka nie jest konieczna przy cyfryzacji, a nawet, gdyby miała zostać, to trzeba byłoby usunąć z niej kondensator (żółty płaski element z zielonym paskiem na górze). Najlepiej byłoby użyć płytki z gniazdem dekodera i punktami lutowniczymi, do których można przylutować przewody do innych elementów modelu, ale boję się, że na to nie będzie tam miejsca. W takim wypadku użyłbym dekodera bez złącza, a jedynie z luźnymi przewodami, które przylutowałbym do właściwych punktów w modelu.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 11