• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Konwersja cysterny PIKO Junior

czacza

Aktywny użytkownik
Reakcje
176 12 4
Znane wszystkim modelarzom cysterny PIKO Junior w wersji fabrycznej raczej nie nadają się do łączenia w poważne składy. Jednak wystarczy odrobina fantazji i dobrej chęci, aby to zmienić.

Przedstawiam własną konwersję cysterny PIKO VTG Junior, która została przebudowana do cysterny do przewozu gazu.
Jak Wam się podoba?

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.962 122 22
O tę białą chodzi? Jeśli tak, to co tam niby zostało zrobione? Po za tym, że brakuje zderzaków.
A może Ty wstawiłeś tylko fotki modelu przed konwersją?

Hardtech

Znany użytkownik
GGM
Reakcje
92 0 0
@czacza przed tobą dużo pracy w zakresie konwersji modeli, znajdź podobne tematy przypatrz się modelom poddanym konwersji, dokumentacji zdięciowej, modelom taboru w skali 1:1, teori, i dużo dużo praktyki. Co mamy napisać więcej? + jedynie za chęci, bo to najważniejsze.

OP
OP
C

czacza

Aktywny użytkownik
Reakcje
176 12 4
W tej cysternie zainstalowałem osłonę przeciw słoneczną,a właz który był na górze został odcięty i przyklejony na bok cysterny.

Tak, przyznaję się, nie jest to zawodowa praca, jestem początkującym modelarzem, zająłem sie. nim,aby dalej szlifować swoje umiejętnosci inżynierskie, które w życiu są bezcenne.:)

Tak wyglądała przed przeróbką.

Ostatnio edytowane:

Karol K.

Znany użytkownik
Reakcje
70 0 0
Przede wszystkim w towarzystwie Orlenu i stonki wygląda ta cysterna komicznie, zabawkowo. I to nie chodzi o "konwersję". Zerknij na cysternę Roco, zerknij na tę białą i już...i tu nie chodzi o umiejętności "modelarskie".

OP
OP
C

czacza

Aktywny użytkownik
Reakcje
176 12 4
Od czegoś trzeba zacząć. Cysterna wymaga zamontowania zderzaków, wymaga też pomalowania podwozia, w moim mniemaniu z tą osłoną bardziej jej do twarzy. Nie można zrobić od razu bustwa z niczego.

Karol K.

Znany użytkownik
Reakcje
70 0 0
Jak zauważyłeś nawet z niczego nie zrobimy bÓstwa, także może warto znaleźć "coś" z czego można bóstwo budować, tyle w tym temacie.

teigrekty2

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
4.676 112 11
Witam, proponuje prysnac maznice delikatnie jakas farba o kolorze rdzy/smaru i od razu wytrzec sciereczka tak zeby zostalo troche "brudu" we wnekach i zaglebieniach. Takze prysnac troche z wyczuciem od gory tak zeby pokrylo zbiornik i pomosty. Pocwiczyc troche z delikatnym pryskaniem i miec pod reka rozpuszczalnik lub wode w zaleznosci jaka farbe sie uzyje. No i oczywiscie te zderzaki;)

OP
OP
C

czacza

Aktywny użytkownik
Reakcje
176 12 4
Dziękuję za konstruktywną krytykę. Wykorzystując swoje pomysły węzmę pod uwage Wasze sugestie. Przygotowałem jeszcze model kartonowy do złożenia konteneru PKP Cargo. Czy pokazać go w oddzielnym temacie?

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Dla początkujących 1