• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie? Konstrukcja szkieletu makiety.

OP
OP
garcia ramirez

garcia ramirez

Znany użytkownik
Reakcje
1.230 52 6
Po Torcinku też zdecydowałem o modułach.....zdecydowanie wygodniejsze rozwiązanie.
Możliwość przenoszenia, możliwość budowania "po kolei", co rozkłada koszty, a to zaś jest istotne w naszym hobby.
Ale budując po kolei nie pojeździsz.
Myślę coraz poważniej o tym by stację zlokalizować pod jedną ścianą jako całość a całą resztę wokół pokoju jako moduły. Co nie?

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
3.199 66 5
Zbierałem dla siebie, dla inspiracji, ale się dzielę, bo innym też przyda się :) W tym przypadku Tobie :)
Nawet jeśli nie wykorzystasz bezpośrednio.

Właśnie po to jest forum....m.in. :)

Astro

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
10.326 301 15
Jeśli precyzynie wtyną ci te elementy stolarze, to nie ma bata, by było krzywo. Jak sam będziesz operował piłą, to co innego. A do precyzyjnego skręcenia wystarczy odrobina cierpliwości.
Z tortami jest ten kłopot, że jest słaby dostęp do środka makiety, no i nierealne łuki. Makieta pod ścianą np odcinek między dwiema stacjami można lepiej zaplanować. Ja mam owal pod skosami strychu z wejściem klapą od spodu - czyli siedzę w środku. Dwie stacje połączone będą z dwóch stron.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Buduję makietę 7