• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Zieleń Komosa

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.277 16 2
Temat komosy przewiną się prze kilka tematów i jest to uciążliwe w poszukiwaniu odpowiedzi na nasze pytania i dlatego proponuje w tym temacie zadawać pytania na temat komosy to wtedy będzie pytającym łatwiej ;)

Ja jako pierwszy zadaje pytanie :smile: :
Czy uda się zrobić drzewko z rośliny która jest w połowie swojej wielkości docelowej? (jest jeszcze młoda ale kształt ma odpowiedni) czy nie będzie za wiodka? Jaką ma struktóre dorosła komosa Bardziej patykową czy chwastową?

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
928 79 5
popowe napisał(a):
Ja jako pierwszy zadaje pytanie :smile: :
Czy uda się zrobić drzewko z rośliny która jest w połowie swojej wielkości docelowej? (jest jeszcze młoda ale kształt ma odpowiedni) czy nie będzie za wiodka? Jaką ma struktóre dorosła komosa Bardziej patykową czy chwastową?
Jak ususzysz taką młodą roślinkę, będzie ona bardzo delikatna, każde trącenie może ją uszkodzić, zebrana w odpowiednim momencie będzie bardziej zdrewniała i sprężysta po wysuszeniu.

marekw111

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
A ja powiem tak: popowe (masz jakieś imię ;) ) nie męcz się chłopie z komosą ,poprostu kup ją u Zbycha, :LOL: podobno to nie takie proste ,jeśli chodzi o hodowlę, a jak Zbychu moje "krzoki" :D

OP
OP
popowe

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.277 16 2
marekw111 napisał(a):
A ja powiem tak: popowe (masz jakieś imię ;) ) nie męcz się chłopie z komosą ,poprostu kup ją u Zbycha, :LOL: podobno to nie takie proste ,jeśli chodzi o hodowlę, a jak Zbychu moje "krzoki" :D
Na chrzcie dali mi Mateusz A co do komosy która jest tu tematem i z szacunkiem dla komosy Zbyszka ja jestem człowiekiem który wsystko chce robić sam na makiecie bo to mi sprawia największą przyjemność w życiu.A moja komosa mimo puźnego sadzenia ma sie dobrze i może nic z niej nie będzie ale awsze to jakaś nauka. :grin:

PULMAN

Znany użytkownik
Reakcje
32 0 0
Ja posadziłem komosę w kilku miejscach miesiąc temu.
Coś wyszło w jednym miejscu i nie wiem czy to jest komosa.
Pod wieczór dodam zdięcie tej roślinki.

OP
OP
popowe

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.277 16 2
Ja swoją posadziłem gdzieś w połowie lipca i ma teraz około 15 cm Wysokości. Niestety posadziłem zbyt gęsto. ale może się coś wybierze.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Techniki modelarskie 12
Techniki modelarskie 7