• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Kolekcja Lec Go

OP
OP
Lec Go (Bartek)

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.708 67 1
Witam Panowie i Panie . Dziękuje za komentarze dotyczące pokazanych przez ze mnie modeli .
Za oknem zima , zdjęcia się kończą więc zwalniamy tempo prezentacji do dwóch modeli tygodniowo . Odnośnie poprzedniego modelu to malowanie jest całkowicie zgodne z oryginałem , to sama firma R&R ma teraz uboższe malowanie a szkoda . Jeśli chodzi o koguty to też mi się to średnio podoba , w oryginale są one jakby nad tą reklamą naklejone . Dziś kolejne volvo w mojej kolekcji , a zarazem kolejna nowość herpy . Mi bardzo się to malowanie podoba . Dodałem oznaczenia na nim bo tak biednie mi wyglądał .
Zapraszam :
837. Volvo FH IV generacji - Gulf (Herpa)
1 Volvo FHIV Gulf 1 [800x600].JPG

1 Volvo FHIV Gulf 2 [800x600].JPG

1 Volvo FHIV Gulf 3 [800x600].JPG

1 Volvo FHIV Gulf 4 [800x600].JPG

Zapraszam do komentowania.
Pozdrawiam Bartek

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.240 69 0
Piękny model sobie Bartku sprawiłeś, i też o nim poważnie myślałem, gdyby nie to że wątek autobusowy też trzeba czymś zasilać, a i o innych wydatkach pamiętać pewnie by i u mnie zagościł.
Gdyby błękit zastąpić bielą to skojarzenia z CPN-em pewne;)

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.883 5 0
W tym temacie znów mi się trochę nazbierało zaległości...
Bardzo ciekawe trio pokazałeś w barwach Thieme. Najwyższa kabina F2000, dopracowane koła i mimo, że nie pomalowane - niebanalne belki Schmitz-a. :) Dla mnie żółty najlepszy.
Freund. Tak jak napisał Marcin - temat rzeka. Modeli w tych barwach, jak i powiązanych z tą firmą można uzbierać naprawdę sporo. Jak dla mnie najlepsze są oczywiście ich zestawy z silo-kontenerami. MANa pokazanego przez Ciebie chętnie bym widział u siebie. :)
"Drewnowóz". Tego typu sprzęt (może ze wzgl. na to w jakim rejonie PL się urodziłem) zawsze mi się podobał. Model pokazany przez Ciebie warty uwagi, ale ze względu na konfigurację , słabo nadający się do w "ciężki las" (południowe powiaty Polski). :D Model z wózkiem pokazany niżej przez Rafała, to zdecydowanie opcja dla Górali :D i tego modelu Ci życzę do "kolekcji".
Transordizia. Drugi już zestaw zrobiony przez Herpę i zdecydowanie ciekawszy od poprzednika, ze wzgl. na ładunek.
Na koniec Volvo R+R. Zestaw interesujący i dość dobrze dopracowany. MAN konfrontacji z młodszym o trzy dekady kolegą też nie ma się czego wstydzić. Ciekawa i nie często spotykana naczepa chłodnicza w dwóch osiach. :)

OP
OP
Lec Go (Bartek)

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.708 67 1
Witam Panowie i Panie . Dziękuje za komentarze dotyczące pokazanych przez ze mnie modeli .
Dzisiaj przechodzimy do aut bliźniaczych do marki volvo , a mianowicie Renault . Na pierwszy ogień idą jedne z ostatnich nowości .
Zapraszam :
838. Renault Range T - Renault Trucks Dynamic (Herpa)
2 Renault Range T 1 [800x600].JPG

2 Renault Range T 2 [800x600].JPG

2 Renault Range T 3 [800x600].JPG

2 Renault Range T 4 [800x600].JPG

Pozdrawiam Bartek

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.240 69 0
Noooo, prawdziwy transformers(y), co by tu dużo nie pisać, to Francuzi w swojej stylistyce są nie do podrobienia, widać to nawet dziś.
Cofając się wstecz, wspominając nieistniejące już firmy jak Unic, Willeme, Panhard, Berliet, Bernard i mnóstwo innych, nie sposób ich nie podziwiać,
a i ówczesna jakość i trwałość była legendarna, co można było sprawdzić na piaskach i bezdrożach północnej Afryki.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.312 387 20
Malowanie i grafiki tego modelu są świetne ale... Patrząc na wkład pracy włożony w zrobienie takiego pięknego malowania szlag mnie trafia, że znowu w takim pięknym modelu nie pomalowano tylnych lamp w naczepie. :mad: To jest przyczyna dla której nie kupię tego modelu, pomimo że mi się bardzo podoba. Herpa po prostu olewa nas, kolekcjonerów. :cenzura::devil:

OP
OP
Lec Go (Bartek)

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.708 67 1
Drugi model do kompletu . Tak się zastanawiam czy coś jeszcze w tą grafiką pokażą .
Zapraszam :
839. Renault Range T - Renault Trucks Dynamic (Herpa)
3 Renault Range T 1 [800x600].JPG

3 Renault Range T 2 [800x600].JPG

3 Renault Range T 3 [800x600].JPG

3 Renault Range T 4 [800x600].JPG

Razem :
3 Renault Range T 5 [800x600].JPG

3 Renault Range T 6 [800x600].JPG

3 Renault Range T 7 [800x600].JPG

Pozdrawiam Bartek .