• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolej Szwecji

JanuszJ

Aktywny użytkownik
FREMO Polska
T M M
Reakcje
244 7 0
c.d.

Załączniki

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
3.227 66 5
I przy okazji jeszcze jeden wpis na temat.
Nocny pociąg pospieszny Alfred Nobel, łączący Hamburg ze Sztokholmem i Oslo. Kursujący w drugiej połowie lat 80tych i w latach 90tych, doczekał się później kategorii eurocity.
Zdjęcia dostępne szeroko, publicznie na różnych platformach internetowych (nie zapisywałem źródeł).

Dodatkowe info: https://www.mist7.de/ec-390490-alfred-nobel

A.Nobel Oslo-Hamburg 1.jpg
A.Nobel Stockholm-Hamburg 1.jpg
A.Nobel Stockholm-Hamburg 3.png
A.Nobel Stockholm-Hamburg 4.jpg
A.Nobel Stockholm-Hamburg 4.png
A.Nobel Stockholm-Hamburg 5.jpg
A.Nobel Stockholm-Hamburg 6.jpg
A.Nobel Stockholm-Hamburg 7.jpg
A.Nobel Stockholm-Hamburg 8.jpg
A.Nobel Stockholm-Hamburg 9.jpg
A.Nobel Stockholm-Hamburg 10.jpg
A.Nobel Stockholm-Hamburg 11.jpg
A.Nobel Stockholm-Hamburg 12.jpg
A.Nobel Stockholm-Hamburg 13.jpg
A.Nobel Stockholm-Hamburg 14.jpg

Załączniki

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
3.227 66 5
Zgadza się, ale pociąg łączył oba te kraje, dlatego uważam, że nie powinno to stanowić problemu.

Dziś też kursuje pociąg tej relacji, ale już bez tak nobilitującej (nomen omen :) ) nazwy.

slafek

Nowy użytkownik
Reakcje
3 1 0
Dzień dobry wszystkim;) tak wiem- należy mi się złota łopata, a może i szpadel za odkopanie wątku;) aczkolwiek mam inne prośbo-pytanie. Być może ktoś z koleżeństwa ma gdzieś zapisany przewodnik po zabytkach kolejowych Szwecji, podlinkowany w pierwszym poście? Link już nie działa, ja gdzieś miałem zapisany ten plik, tylko nie wiem już gdzie... Będę bardzo wdzięczny;)

slafek

Nowy użytkownik
Reakcje
3 1 0
Nie wiem czy słabo... Przeniosło mnie na archiwalną stronę steny, która jest chyba obecnie na sprzedaż. Być może to kara za brak pozwolenia przeglądarce na auto aktualizację a może coś z pozycjonowania stron mi się przyczepiło i nie chce odczepić;)