• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

H0 (1:87) Kolej Leśna

belwiriont

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Cześć wszystkim.

Nazywam się Tomek i chciałbym zrealizować marzenie z dzieciństwa :) Forum obserwuje już dłuższy czas i mam wiele pomysłów i przemyśleń. Chciałbym stworzyć makietę o układzie podobnym do PadreP. Będę bazował na torach Roco Line 2,1 mm. Rozmiar makiety 4x1,2 m. Proszę o waszą opinię. Co myślicie o takim układzie ? Czy potrzebne są jakieś poprawki, zmiany ?

mój plan !!!.png

P.S. Gdzie dostanę tory Roco Line 2,1 mm ?

jafrap

Znany użytkownik
Reakcje
9 0 0
Jak zobaczyłem tytuł tematu to pomyślałem: o, kolej wąska. Napiszę ci tylko to, że często mniej znaczy więcej. Mam na myśli układ torów. No chyba, że chcesz koniecznie torta. Tak to bowiem wygląda.

Dominik

Znany użytkownik
FREMO Polska
NAMR
Reakcje
354 16 0
Nie wnikając w szczegóły projektu nie podoba mi się linia w kolorze żółtym. Robi zwarcie w torach, chyba, że to co biorę za anglika w górnej części schematu to skrzyżowanie lub most. Poza tym jeżeli już, to powinieneś puścić ten tor albo górą albo dołem, bo tak jak jest teraz nie wyjdzie. Tory ROCOline kupisz wszędzie, na przykład w Modelmanii.

Hajo

Aktywny użytkownik
MSMK
Reakcje
83 2 0
Mnie zastanawiają zaznaczone 3 miejsca. Najpierw żółty fragment jest nad torami, potem pod a potem znowu nad.

upload_2014-5-18_9-53-41.png

To jest zamierzone? Dasz radę na tak krótkiej odległości od pętelki po prawej zbudować 3 poziomy? Wygląda na błąd projektu, ale może się mylę.

OP
OP
belwiriont

belwiriont

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
No więc spieszę z wyjaśnieniami. Od krzyżówki biegnie żółty tor, który w zamyśle ma być wiaduktem, mostem nad torami białymi. Po prostu błąd na rysunku. Może trochę przesadziłem ale "lubię wszystko duże".