• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kilka pytań od początkującego

Reakcje
18 0 0
Witam ...mam do was kilka pytań nareście posiadam odpowiednie fundusze i chciał bym rozpocząć przygodę z modelarstwem . Na początek będę próbował zrobić mały modów o wymiarach 50 x 20 ale nie wiem za co sie zabrać po kolei . Chciał bym abyście mi napisali co jest potrzebne z jakich materiałów itp . Jestem od zawsze samoukiem i wszystkiego sie uczę i modelarstwa też chciał bym :). Narazie rozeznałem się na allegro co ile kosztuje bo to jest jedynym moim wyznacznikiem ceny

1- Co może służyć za podstawę modułu jaki materiał ? Płyta tekturowa ???
2- Jakiej firmy torów najlepiej uzywać ?
3- Jakiej firmy zwrotnic użwać ?
4- Gdzie można kupić modele tarcz manewrowych , semaforów swietlnych i kształtowych , ukresy itp

Może to na tyle od nowicjusza narazie . Dla was pytanie okażą sie banalne i głupio mi z tym ze zadaje takie pytania ale wyznaje zasadę kto pyta nie błądzi :)

Pozdrawiam !

statom

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
A na forum większość wyznaje zasadę "kto czyta forum ten znajdzie odpowiedź na 99% nurtujących go pytań" ;) Marcin w zasadzie wyczerpał temat.

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
3.474 68 5
Gagusiek, ale metodycznie :) Zacznij od działu Dla początkujących, Makieta, Tabor, Techniki modelarskie, Sterowanie....Później cała reszta ;)
W tej kolejności :)

Miłej lektury :)