• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Katalog Roco Nowy 2009 Online

Szymon

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Roco 2009

Trzeba przyznać, że chociaż często robią gnioty to są jedną z niewielu firm, które robią nowe konstrukcje, a nie "inne malowanie+światełko pod zamiast nad szybą maszynisty=nowy model".

Roco BR250 wypuszcza hehe, ciekawe jak wypadnie w porównaniu z Guetzold.

edit: o rany, jest i Re420 znowu! i Ae 4/6 (to tylko HAG chyba robil!), trzeba świnke-skarbonke zacząć zapełniać!

Ae 4/6

Jest też "Ty5" dla fanów PKP, ale jak tak patrzę na foto prawdziwej to chyba reflektorów na "polskie" już im się nie chciało zmienić.

Młodzikowski

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
3.621 8 0
Zerkałem w ten katalog i widzę, że wznowiono między innymi model BR74 (zawsze miałem do niego "słabość") ;)
A w HOe, coś zupełnie nowego - transporter do wagonów normalnotorowych (34595), może trochę lepszy od Liliputa ?

Krzysztof Koj

Znany użytkownik
Reakcje
635 3 1
Szymon napisał(a):
...Jest też "Ty5" dla fanów PKP, ale jak tak patrzę na foto prawdziwej to chyba reflektorów na "polskie" już im się nie chciało zmienić.
Chciało, chciało :grin: . Według specyfikacji części do tego modelu, którą miałem okazję niedawno oglądać, reflektory na tym modelu będą duże, czyli polskie i to zarówno z przodu jak i z tyłu, a co więcej, tylne reflektory powinny znajdować się na tym modelu, na skrzyni narzędziowej tendra.
Oczywiście na 100% będą też białe obręcze kół, a to co zaprezentowano w katalogu, jest niestety (podobnie jak w roku ubiegłym) niechlujnie wykonaną komputerową "mistyfikacją".
Dotyczy to zresztą również innych modeli PKP zaprezentowanych w tym katalogu, a także innych modeli PKP, przedstawionych w katalogach innych firm.
Krótko mówiąc, prezentując modele w ten sposób, firmy takie jak Roco, Fleischmann, czy Tillig, robią sobie same krzywdę i to... za własne pieniądze :D

Bodek

Aktywny użytkownik
Reakcje
476 4 0
Może się mylę, ale odnoszę wrażenie że część modeli pochodzi z profilu produkcyjnego zlikwidowanej wytwórni Klein Modellbahn, którą zdaje się kupił właściciel Roco.

BYDŁO

Użytkownik
Reakcje
1 0 0
Nie mylisz się, to są modele byłego "Kleinmodellbahna". Mam nadzieję że pojawią się również modele PKP z nowymi numerami. Tylko trzeba cierpliwie poczekać, bo pierwszeństwo mają jak zawsze wersje DB, DR, OBB, DRG.