• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Jazda na wybiegu a dekodery Zimo / ESU

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.128 503 30
Nie mam żadnego doświadczenia z dekoderami Zimo. Ponieważ wygląda na to, że niedługo będę miał lokomotywę z takim dekoderem, mam pytanie. Czy one mają funkcję jazdy wybiegiem? A jeżeli tak, to czy trzeba to jakoś aktywować? W ESU jest to w zasadzie fabrycznie włączone, ale czasem trzeba podregulować (zawsze robi mi to kolega, który ma odpowiedni sprzęt i wiedzę).

Tomek K

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
359 5 1
Re: Przeróbeczki z Kaczajewa

Andrzej! Mówiłem Ci to kilka razy! Zimo nie ma wybiegu!!! W ESU jest, ale żeby prawidłowo działał potrzebna jest ingerencja w dźwięku przy pomocy programu i ponowne wgranie do dekodera.

OP
OP
A

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.128 503 30
Wiem co Ty mówiłes, ale byłem ciekaw zdania kolegów, którzy z Zimo mają większe doświadczenia. A chyba nie muszę Ci mówić, kogo miałem na myśli pisząc o "podregulowaniu"!

Tomek K

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
359 5 1
Rozmawiałem z tym o ktorym myślisz i powiedział, że "podregulowanie" nie wchodzi w grę, to muszą wymyślić w Zimo, potrzeba zmienić program.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
DCC 11
DCC 4
DCC 6
DCC 1
DCC 3