Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Witam.
Dopiero zaczynam zabawę z modelarstwem i posiadam sterowanie analogowe lecz chciałbym przejść na DCC. I tu pojawia się pytanie: Jakiej firmy wybrać by jakiś czas służyło i nie był to totalny szmelc?
Pozdrawiam
Ja bym poszukał Roco Z21/Z21 start lub Piko smartcontrol - bywają oferty sprzedaży z rozmontowanych zestawów startowych.
Jest też Railbox - ale tu się nie wypowiem, nie znam.
Zależy do czego.
Jak chcesz do normalnego użytku to Roco MultiMaus i wzmacniacz 10764.
TU NA ALLEGRO LOKALNIE, TU Z LEPSZYM ZASILACZEM, TU NA NASZEJ GIEŁDZIE NAJTANIEJ.
Oprogramowanie najlepiej oczywiście uaktualnić do sw ver.1.04.
Zyskasz polskie menu i co ważniejsze obsługiwane efki do F28 i programowanie wysokich CV powyżej CV266.
Zrobisz to za 15zł w sklepie, albo u kolegów za uścisk ręki.
Trzeba napisać i spytać się. To sterowanie mam od lat i dotąd mi starcza.
Minus jest taki, że nie odczytuje z dekoderów zapisanych w nich wartości CV. Centralka z21 i z21 start z MultiMausem to potrafi.
z21 start ma zablokowany port LAN - aby podłączyć router wi-fi trzeba dokupić kod aktywacyjny
z21 ma aktywny port LAN, można podłączyć dowolny router wi-fi
Z21 (czarna) ma wbudowany router wi-fi i więcej funkcji.
Z21 start nie ma zablokowanego LANu, jedynie pewne funkcje aplikacji nie działają (sterowanie lokomotywami i rozjazdami). Do Z21 start możesz podłączyć dowolny router (ja np. łączę nawet bez routera wprost do karty sieciowej komputera)
Tu po czesku ale czytelne https://sites.google.com/site/sidloweb1/centrály?authuser=0
Nie ma nic o Piko ale poprzedni Smart kontrol mimo wielkości to takie Intelibox basic bez funkcji manipulatora.
W Roco my nie szedł szkoda, że Yamroc dopiero I kwartał przyszłego roku to moim zdaniem najlepszy wybór obecnie.
Z21 start nie ma zablokowanego LANu, jedynie pewne funkcje aplikacji nie działają (sterowanie lokomotywami i rozjazdami). Do Z21 start możesz podłączyć dowolny router (ja np. łączę nawet bez routera wprost do karty sieciowej komputera)
Jeżeli komuś nie przeszkadza ograniczenie obsługi do 32 lokomotyw to warto też spojrzeć na polski produkt, czyli centralę Railbox 1110.
Cena dość korzystna, a obsługuje LocoNet, XpresNet, ma wbudowane WiFi (i nic nie trzeba odblokowywać).
Działa z aplikacjami na smartfonie czy też tablecie.
Plusem jest też to, że producent szybko reaguje na sygnały klientów i udostępnia kolejne update'y oprogramowania.
Tu po czesku ale czytelne https://sites.google.com/site/sidloweb1/centrály?authuser=0
Nie ma nic o Piko ale poprzedni Smart kontrol mimo wielkości to takie Intelibox basic bez funkcji manipulatora.
W Roco my nie szedł szkoda, że Yamroc dopiero I kwartał przyszłego roku to moim zdaniem najlepszy wybór obecnie.
Jeżeli komuś nie przeszkadza ograniczenie obsługi do 32 lokomotyw to warto też spojrzeć na polski produkt, czyli centralę Railbox 1110.
Cena dość korzystna, a obsługuje LocoNet, XpresNet, ma wbudowane WiFi (i nic nie trzeba odblokowywać).
Działa z aplikacjami na smartfonie czy też tablecie.
Plusem jest też to, że producent szybko reaguje na sygnały klientów i udostępnia kolejne update'y oprogramowania.