W związku z faktem, iż nie jeden z nas ma w swoich zbiorach modele taboru rosyjskiego, bądź po prostu szerokotorowego, które to pojazdy w oryginale posiadają sprzęgi samoczynne, chciałbym się spytać Was, jaki sprzęg modelarski w największym stopniu przypomina/naśladuje sprzęg samoczynny typu SA-3, który jest używany na przykład na LHS?
O ile z naśladowaniem sprzęgu śrubowego, w odniesieniu do wyglądu i funkcjonalności jest spory problem, o tyle w przypadku sprzęgu samoczynnego jest dużo łatwiej, gdyż z tego co wiem jest spory wybór, no i funkcjonalność może być zachowana.
Ja nie orientuję się w temacie modelarskich sprzęgów samoczynnych, stąd moje pytanie do Was.
Poniżej zamieszczam zestawienie różnych ujęć sprzęgów SA-3, z pojazdów LHS. To w celach porównawczych.
Wszystkie ujęcia są wycinkami fotek ze strony lhs.pl.
O ile z naśladowaniem sprzęgu śrubowego, w odniesieniu do wyglądu i funkcjonalności jest spory problem, o tyle w przypadku sprzęgu samoczynnego jest dużo łatwiej, gdyż z tego co wiem jest spory wybór, no i funkcjonalność może być zachowana.
Ja nie orientuję się w temacie modelarskich sprzęgów samoczynnych, stąd moje pytanie do Was.
Poniżej zamieszczam zestawienie różnych ujęć sprzęgów SA-3, z pojazdów LHS. To w celach porównawczych.
Wszystkie ujęcia są wycinkami fotek ze strony lhs.pl.
Załączniki
-
394,8 KB Wyświetleń: 1.021