• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Jak skrócić ostoję?

14D40

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
384 10 1
Ja kiedyś ciąłem w BR218 PIKO pod EP09 piłką do metalu i później po skróceniu kleiłem na dwuskładnikowy klej do metalu. Ale to były dawne zabawy młodzieńcze :p

krzychu12231

Znany użytkownik
Reakcje
49 0 0
Dajta sobie spokój z przerabianiem BR 218 PIKO na napęd do EP09, same problemy z tym będą, wiem bo przerabiałem. Owszem, BR 215-218 pasuje po skróceniu ostoi i wymianie kół niemalże idealnie, ale do przeróbki nadaje się tylko Roco, jeśli ma to dobrze pracować.

14D40

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
384 10 1
A mi właśnie chodzi o BR218 na EP09 :D
Wie Pan ile mniej więcej trzeba tego dociąć?
Nie jestem Pan, to po pierwsze ;) po drugie nie pamiętam ile dokładnie tej ramy skracałem, musiałbym ją wykopać gdzieś w czeluściach strychu. Zrób tak żeby rozstaw osi pomiędzy wózkami Ci się zgadzał z EP09, ale ->>
Dajta sobie spokój z przerabianiem BR 218 PIKO na napęd do EP09, same problemy z tym będą, wiem bo przerabiałem. Owszem, BR 215-218 pasuje po skróceniu ostoi i wymianie kół niemalże idealnie, ale do przeróbki nadaje się tylko Roco, jeśli ma to dobrze pracować.
Krzychu ma rację, napęd PIKO to kiepski wybór, słabe właściwości jezdne itd, lepiej kupić jakąś używaną BR218 Roco na alle i dłubać na tym.

14D40

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
384 10 1
Nie mam aktualnie czasu na poszukiwania, jutro napiszę Ci w których miejscach ciąłem tę moją to powalczysz samodzielnie ;)