• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Jak się dostać do środka ?? Pomóżcie !!

wojtekpkp

Aktywny użytkownik
Reakcje
7 0 0
Witam, dorwałem ostatnio 3 wagoniki Mehano (na zdjęciu) i jeszcze 4 mam w drodze. Ogólnie to raczej zabawki ale toczą się bardzo ładnie po torach mimo swojej małej wagi nie wypadają z torów nawet przy wysokiej prędkości i na zakrętach. Chciałbym popaćkać troszkę na styl PKP i dorobić jakieś prowizoryczne wnętrze, no i tu jest problem... Czy ktoś może wie jak zdjąć z nich daszki żeby dostać się do środka i wyjąć szybki ????

Proszę o Help !!
IMG_5358.JPG

Ostbahn

Znany użytkownik
Reakcje
33 0 0
Dach jest odlany razem z oknami i trzeba je wepchnąć do środka to i dach odejdzie, a nie jest to wcale takie proste:confused: Łatwo uszkodzić okna...

OP
OP
wojtekpkp

wojtekpkp

Aktywny użytkownik
Reakcje
7 0 0
Panowie nie odstawiajcie mnie biednego żuczka i mojego pytania na bocznicę... Podpowiedzcie jak to te szybki wepchać i czym ??

Ostbahn

Znany użytkownik
Reakcje
33 0 0
Okna z wyczuciem trzeba wcisnąć najlepiej palcami :D Trzeba sprawdzić też czy blaszka służąca jako balast wagonu nie uniemożliwia tego zadania... U mnie tak było. Wózki nie mają tu nic do rzeczy :D

WITKOIM

Znany użytkownik
Reakcje
27 0 0
dobra, jedziem z koksem ........ bierz wykałaczkę, coś z drewienkiem związane co by szyb nie porysować i naciskasz delikatnie na szybę pierwszą z brzegu (podważając ją) jednocześnie drugą ręką lekko wciskając orli pazur pomiędzy dach, a bok wagonu, jak szyba wyjdzie z obramówki okna, jedziesz za następna szyba obok tak samo, i dalej i dalej, kontrolując szyby po drugiej stronie, orlim pazurem u ręki jednoczesnie powoli podnosisz dach i tak dalej aż zrobisz od lewej do prawej strony, wóżki nie mają nic z dachem, są na wcisk w gnieździe......

OP
OP
wojtekpkp

wojtekpkp

Aktywny użytkownik
Reakcje
7 0 0
Ok, już testowałem, dam spokojnie radę tylko poczekam parę dni aż podrosną orle pazury :ROFL:
Ostbahn i WITKOIM dzięki śliczne za pomoc !!
Uważam temat za zamknięty...

OP
OP
wojtekpkp

wojtekpkp

Aktywny użytkownik
Reakcje
7 0 0
Jeszcze nie wiem, czas pokaże... A co byś proponował ?? Myślałem że może jakaś Energetyka do żółtej stonki z tego jasnego (bo łatwo pokryje) a resztę to zobaczymy...

Hardtech

Znany użytkownik
GGM
Reakcje
92 0 0
Jak ma byc PKP Energetyka to możesz dołączyć np:
- SM42 Piko PKP Energetyka
- 2 x twoje wagony Mehano (oczywiście przerobione na sieciowe
- Platforma z okablowaniem na szpulach
- WM15A
- Unimog
I składzik gotowy.;)

OP
OP
wojtekpkp

wojtekpkp

Aktywny użytkownik
Reakcje
7 0 0
SMkę pikowską mam już zamówioną :) Planuję zaprojektować pasek czerwony z napisem PKP Energetyka i nadrukować na folii samoprzylepnej, czy ktoś już tak robił i jaki wyszedł efekt ????

pastka

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Lepiej wydrukować na papierze kalkomanii, jest na allegro dostępna. Domowa kalkomania będzie i tak dosyć gruba i będziesz widział brzegi gdy się przyjrzysz.. Na folii to pewnie jakaś masakra wyjdzie.