• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Jak rzyć panie premierze-uciekinierze #3 Fallista Fallina aka blacha falista

eSeL

Znany użytkownik
Reakcje
35 0 0
Jak to szię robi w czikago:
Krok 1: Jeśli nie mieszkamy nad/pod sklepem florystycznym należy uwieść kwiaciarkę
Krok 2: robiąc smutną minę zbitego basset'a wysępiamy na zauroczonej folię aluminiową >0,2mm
Krok 3: ignorujemy sms'y kwiaciarki i wpisy społecznościowe z fotą dwóch pasków w jednym okienku i przechodzimy do warsztatu. Budujemy:
IMG_2898.jpg

IMG_2899.jpg

Mozna użyć trybów z innych źródeł np Lego, najlepsze są szerokie z drukarek (patrz śmietnik: kosz żółty) ważne, żeby odstępy między wieńcami (po osi) nie były za duże). Pamiętamy: moduł zęba= skala modelarska, luz= zaokraglenie blachy.
Krok 4: lots of fun!
IMG_2901.jpg

IMG_2902.jpg

Proste?
Proste!

hugwa

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
374 26 4
Wydaje mi się że podmiot liryczny nie ma na myśli prostownika stawu biodrowego takiego czy innego Premiera, raczej opisuje jakość swojego dzieła odnosząc się do znanej postaci - taka laicka wersja "Boże, ale spieprzyłem".

OP
OP
eSeL

eSeL

Znany użytkownik
Reakcje
35 0 0
Ojej, zapomniałem jak widzę - jak ktoś nosi rurki to mu sie kancik nie spodoba. Nawet lekki...
Proszę bardzo, numer za 2zł

IMG_2981.JPG

IMG_2982.JPG

IMG_2983.JPG

IMG_2984.JPG

IMG_2985.JPG

IMG_2986.JPG

IMG_2987.JPG

IMG_2988.JPG

IMG_2989.JPG

IMG_2990.JPG

IMG_2992.JPG

IMG_2993.JPG

mattia

Znany użytkownik
Reakcje
81 1 0
eSeL
Fajne , to tak jak mój system z makaronem , tylko Ty zrobiłeś lepszą formę do odciskania bo jest trwalsza , moja jest praktycznie jednorazowa . Twoja wielorazowa . Super ! (y)

OP
OP
eSeL

eSeL

Znany użytkownik
Reakcje
35 0 0
Fajne , to tak jak mój system z makaronem , tylko Ty zrobiłeś lepszą formę do odciskania bo jest trwalsza , moja jest praktycznie jednorazowa . Twoja wielorazowa . Super !
:oops: nie zauważyłem, że taki temat był... żyłem w poczuciu chwały a tu plagiat :gwizd:
Świetnie Ci wyszła aranżacja - niesamowicie mi się podobają tamte budynki!
[DOUBLEPOST=1428601827,1428601394][/DOUBLEPOST]PS W sklepie z wacikami na literę R jest teraz bardzo dobra alu-folia, grubaśna! - więc można od razu rankiem opuścić rakiem kwiaciarkę. Póki śpi...
(pilniki polerujące na wyprzedaży tez są!)