• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Jak fachowo zdjąć obudowę z EP44 aby jej nie uszkodzić

Maxeus

Znany użytkownik
Reakcje
255 4 0
pepej napisał(a):
nordtech napisał(a):
Witam serdecznych kolegów. Jak zdjąć obudowe z EP44 aby zainstalować dekoder? Proszę o pomoc...
wyciągnij bufory ;)
Nie gadaj, to buda tam nie jest przykręcana :?:
Myślałem, że cywilizowany patent na śrubkę zrobili, a nie jak w Gutzoldzie wyciągane bufory i dopiero buda schodzi :shock:

pepej

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
maxeus napisał(a):
pepej napisał(a):
nordtech napisał(a):
Witam serdecznych kolegów. Jak zdjąć obudowe z EP44 aby zainstalować dekoder? Proszę o pomoc...
wyciągnij bufory ;)
Nie gadaj, to buda tam nie jest przykręcana :?:
Myślałem, że cywilizowany patent na śrubkę zrobili, a nie jak w Gutzoldzie wyciągane bufory i dopiero buda schodzi :shock:
EP44 czyli Taurus od PIKO - zgadza sie ?

Nie mam i nie miałem EP44, miałem za to taurusa OBB od Piko i tak właśnie się ściągało obudowę

Maxeus

Znany użytkownik
Reakcje
255 4 0
Pytałem, bo ja tego sprzętu nie macałem z prostego powodu - zajmuję się parowozami i dla siebie macam jakieś diesle, a fikcyjnych elektryków się nie tykam, żeby mi cosik na łapy nie przelazło :D

pepej

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
maxeus napisał(a):
Pytałem, bo ja tego sprzętu nie macałem z prostego powodu - zajmuję się parowozami i dla siebie macam jakieś diesle, a fikcyjnych elektryków się nie tykam, żeby mi cosik na łapy nie przelazło :D
oj tak - takie ręce trzeba chronić przed piko zabawkami :D no chyba że pojawi sie SM42 :)

Maxeus

Znany użytkownik
Reakcje
255 4 0
No czekam jak i reszta, ale chyba ostatecznie zbuduję od podstaw, przynajmniej jedną sztukę dla siebie, zresztą planów jest więcej, więc przyszły rok będzie ... ciężki :D
Pikolce chcoć nie mają obecnie dobrej renomy i tak interesują mnie jako dawcy co poniektórych elementów, czas pokaże.

DarekW

Znany użytkownik
Reakcje
1.708 18 0
Mam Taurusa 1116 OBB czyli to samo, by go pozbawić obudowy odwracam go kołami do góry i wypycham cienkim śrubokrętem bufory z ich gniazd. Potem należy delikatnie je pociągnąć od zewnątrz i zdjeta buda odsłania wnętrzności.