• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie? Instrukcja montażu Star 266 Reduced.pl

Pd5

Znany użytkownik
Reakcje
2.263 26 8
Poszukuję instrukcji montażu do modelu Star266 produkcji Reduced.pl.
Czy ktoś może posiada i mógłby mi udostępnić?

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
28.590 392 20
Widzę, że kolega @Reduced, który walczył o przywrócenie na nasze forum, zostawił je i ostatnio logował się w sierpniu 2025. Szkoda. :rolleyes:
Może napisz do producenta, to będzie mógł Ci pomóc. :niepewny:

OP
OP
Pd5

Pd5

Znany użytkownik
Reakcje
2.263 26 8
Próbowałem, ale nic to nie dało :confused:. Zacząłem właśnie nowe hobby i robię swój pierwszy pojazd, ale chyba drugi kupię w innej firmie?

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
28.590 392 20
Jeżeli firma Reduced tak traktuje klientów, to trzeba znaleźć innego producenta.

womo

Aktywny użytkownik
Reakcje
1.491 35 1
Pokaż co Ci potrzeba. Może uda sie Ci pomóc. Parę sztuk ich złożyłem.
Co do producenta sam juz nic u nich nie kupuję. Szkoda nerwów ...

OP
OP
Pd5

Pd5

Znany użytkownik
Reakcje
2.263 26 8
Chodzi o ten mały czarny element na zdjęciu 1 i 2, który prawdopodobnie powinien być za kabiną kierowcy tylko nie bardzo wiem, którą stroną i do czego to przykleić?

IMG_0881.jpeg IMG_0882.jpeg IMG_0883.jpeg IMG_0884.jpeg IMG_1021.PNG

womo

Aktywny użytkownik
Reakcje
1.491 35 1
Uchwyty od karnistrow na zewnątrz i korki karnistrow do gory.
Tak sie robiło w realu i tak u siebie zrobiłem. I dokładnie tam gdzie pokazałeś
Tu to widać

Screenshot_20260124_191739_Chrome.jpg

Ostatnio edytowane:

Reduced

Aktywny użytkownik
Producent
Reakcje
541 0 0
Cytując klasyka „wyrok wydali, wyrok wykonali” ;) Przypomniało mi to trochę dlaczego logowaliśmy się tak dawno.

Pan szukał do nas kontaktu pisząc tutaj w wiadomości. Preferowane formy kontaktu i komunikacji to te podane na stronie producenta. Jeden dobry człowiek poinformował nas o tym wątku, przyszliśmy odpowiedzieć i sprawę już wyjaśniliśmy. Dość powiedzieć, że niepasujący element został ułamany przy odcinaniu podpór i stąd wziął się cały problem.

Jeśli ktoś kiedyś będzie szukał do nas kontaktu z pilną sprawą, zapraszamy na naszą stronę do zakładki „kontakt”. To na prawdę działa cuda :)

Co do innych zarzutów z wątku - nie skomentuję. Nie bez powodu urwaliśmy kontakt z niektórymi osobami. Z tego co wiem nie tylko my.

Pozdrawiam wszystkich,
Spokojnego piątku, widzimy się przy kolejnej okazji ;)

OP
OP
Pd5

Pd5

Znany użytkownik
Reakcje
2.263 26 8
Temat już załatwiony. W międzyczasie złożyłem Star266, niemniej dziękuje za odpowiedź. To było moje pierwsze tego typu dzieło, czyli wszystko zrzobilem sam od początku do końca.
Już wybieram kolejny model na reduced.pl ;)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
M
Pojazdy ciężarowe i autobusy 0