• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

1:1 Imprezy w 2014

Reakcje
292 0 0
Dzisiaj pozyskałem (drogą wyciągnięcia ręki do przypadkowo poznanej osoby na Odolanach) ulotkę informującą o zaplanowanych imprezach w Lokomotywowni Skierniewice na 2014. Może będziecie zainteresowani.
Dni otwarte 2014 Lokomotywownia Skierniewice.jpg

OP
OP
Konrad Lewandowski
Reakcje
292 0 0
Co znaczy -Dzień Otwarty 11.00, 12.00 itd, rozumiem że na zwiedzanie jest tylko godzina a potem wypad ?
Cóż, zapewne jak w wielu muzeach lub innych miejscach w trakcie tzw. dni otwartych, gdy wchodzi się pod opieką przewodnika, to prowadzi on grupę zwiedzających określoną trasą przez ekspozycję i na koniec wycieczki wyprowadza. Następnie prowadzi kolejną grupę, czyli zapewne tak właśnie będzie. I nic w tym dziwnego. Co nie zmienia faktu, że chyba warto będzie się wybrać.

axer1970

Znany użytkownik
Reakcje
156 1 0
Dni otwarte... Bardzo fajna sprawa! Na plakacie czytam też: 20,21 września "Specjalny dzień otwarty z okazji skierniewickiego święta kwiatów owoców i warzyw". Pewnie będzie można kupić owoce, to samo zdrowie, tylko proszę: poszanujcie eksponaty i pracę tamtejszego skansenu i nie wrzucajcie ogryzków czy pestek do tendrów czy gdziekolwiek. Pozdrawiam.

dany

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
Co znaczy -Dzień Otwarty 11.00, 12.00 itd, rozumiem że na zwiedzanie jest tylko godzina a potem wypad ?
Godziny rozpoczęcia oprowadzania po ekspozycji, tak jak pisze Konrad Lewandowski.
A cały czas możesz zwiedzać bez przewodnika. A jak znudzi Cię zwiedzanie to odwracasz się tyłem do parowozowni i gapisz na przejeżdżające pociągi.
To nie jest muzeum więc nie tylko chodzi o zabytki.
I najważniejsze dostajesz kartonikowy bilet na pamiatkę. Szkoda , że nie ma automatu do kupowania tych biletów. Za np 2 zł za bilet zabierałbym cały worek monet , żeby posłuchac odgłosu tego automatu. Za reszte zapłacisz kartą zbliżeniową.

Phantomiusz

Aktywny użytkownik
Reakcje
7 0 0
Własnie sobie poczytałem i popadam w coraz większą zazdrość dla Poznania. Tyle super ofert, a nie skorzystam bo za daleko.... Hlip hlip......

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.968 122 22
Co prawda, to prawda. Poznań staje się głównym miastem modelarzy kolejowych, a zaraz za nim chyba Gdańsk. Szkoda zaś, że stolica jest w tym temacie tak daleko w tyle.

D

Docteur

Gość
Jak zwykle nie zadałeś sobie trudu, żeby przeczytać ze zrozumieniem - od kiedy Turkol organizuje imprezy modelarskie?:confused:
A co do stolicy - to jakie podjąłeś działania, żeby ten stan rzeczy zmienić? Może zacznij działać, a nie bezproduktywnie walić w klawiaturę...

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.968 122 22
A ja tak lubię "bezproduktywnie" walić w klawiaturę by Ciebie denerwować. Przecież jestem Twym ulubieńcem na forum. Niestety nie znasz mnie osobiście to i nie wiesz o mnie wielu rzeczy. W tym tego, że nie raz nie mam nawet czasu by się dookoła siebie obrócić, a co dopiero podejmować jakieś nowe zadania. Obecnie tylko to forum stało się moją odskocznią od codzienności i tylko na to mam czas by tu poczytać i popisać. I wcale z tego powodu się nie cieszę, bo jest wiele rzeczy w jakie bardzo chętnie bym się zaangażował. Inna zaś kwestia, że gdyby zaangażowanie w organizację czegoś w stolicy wiązało się z kontaktem z Tobą, to bym na pewno dał sobie spokój. A teraz czekam na ciętą ripostę z Twojej strony. Przyzwyczaiłem się. Ale mam to gdzieś, nie muszą mnie wszyscy lubić.

Rysiek

Znany użytkownik
FREMO Polska
KSK Wrocław
Reakcje
2.923 37 1
W sobotę 12 kwietnia będzie zorganizowany "transport przesiedleńców" w relacji Oleśnica odj. ok. 10.00 - Kępno 13.00-14.00 - Oleśnica przyj. ok.16.00.Transport ma pociągnąć Ty42-24 jakby co :)