Dzisiaj odebrałem swoje dwa Ikarusy 255 i zauroczony nimi postanowiłem zrobić dla Was ich prezentację 
Widok ogólny modelu:
Po delikatnym wyjęciu zderzaków można zajrzeć do środka:
Jak widać wnętrze zawiera dużo szczegółów, jest nawet lewarek zmiany biegów oraz pulpit
Ten drugi powinien być koloru czarnego, a przynajmniej jego zewnętrzna część
Jednak Ci, który myślą o innych przeróbkach, a zwłaszcza o zmianie malowania, będą rozczarowani, bowiem okna są pancernie wklejone, a wszystkie ramki okien namalowane z taką precyzją, że trudno będzie je odtworzyć ponownie. Cała nadzieja w tym, że Brekina zrobi wersję całkiem biała, którą będzie nieco łatwiej przerabiać.
Felgi odwzorowane są MEGA szczegółowo, ogromne brawa dla Brekiny
Opony są gumowe, szkoda tylko, że niestety nie wszystkie mają idealnie okrągły kształt...
Zrobiłem też fotki porównawcze Brekiny i starej 260-tki:
Chyba nie trzeba komentować różnic w jakości wykonania, nawet w porównaniu z waloryzowanym modelem, jak mój
Na koniec pewna ciekawostka, która mam nadzieję, jest zapowiedzią kolejnych modeli Ikarusów serii 200, zwłaszcza wyczekiwanych przez wiele osób miejskich 260 i 280
Widok ogólny modelu:

Po delikatnym wyjęciu zderzaków można zajrzeć do środka:

Jak widać wnętrze zawiera dużo szczegółów, jest nawet lewarek zmiany biegów oraz pulpit

Felgi odwzorowane są MEGA szczegółowo, ogromne brawa dla Brekiny

Zrobiłem też fotki porównawcze Brekiny i starej 260-tki:

Chyba nie trzeba komentować różnic w jakości wykonania, nawet w porównaniu z waloryzowanym modelem, jak mój
Na koniec pewna ciekawostka, która mam nadzieję, jest zapowiedzią kolejnych modeli Ikarusów serii 200, zwłaszcza wyczekiwanych przez wiele osób miejskich 260 i 280

-
7
-
1
- Pokaż wszystkie